The New Normal Level 2 - Nose Work er en af hverdagens glæder

Så er The New Normal Level 2 gået i gang, og jeg er startet på arbejde igen, eller dvs arbejdet har jeg gjort gennem hele perioden fraset min påskeferie, men nu er jeg igen fysisk tilstede på skolen, og det giver på rigtig mange måder en anderledes hverdag - også meget anderledes end før Corona.

Det betyder også anderledes i forhold til hundene. Der er pludselig mere ro omkring dem igen, hvilket nu nok er fint nok, men de får også kortere gåture, og da jeg igen lægger 1 time i transport dagligt, ryger noget af den fleksibilitet, jeg jeg været begavet med den sidste tid, og det skal vi - eller nok rettere jeg - lige blive vant til. Og det går såmænd også nok - det er bare endnu en ændring i den efterhånden lange række og ikke mindst ren luksus.

Heldigvis har jeg med god samvittighed kunne aflyse mine tider i Undine, da vi ikke træner programmer i øjeblikket, og både i tirsdags og i dag har jeg valgt at være hjemme de timer i stedet. Det giver nogle andre muligheder ikke at skulle køre, det giver også nogle begrænsninger, men vi har fået trænet både positioner og Nose Work.

I går var ikke en aften hjemme, men i stedet en af de aftner, som vi alle 3 nyder max: Nose Work Night!!!
Vi var kun 2, dvs 4 hunde, så der var rigeligt med tid, og Lonni havde lavet noget virkelig fede søg, hvor vi fik arbejdet på nogle af de mange ting, vi i forvejen arbejder på - fantastisk træning!!




Det var egentlig ikke planen at træne selvstændighed i søget ovenfor, men når hunden vælger at gå sin vej, fordi hun ikke gider vente på mig, men pænt står og venter på mig ved kilden, tænker jeg, at det var præcis det, vi gjorde.




I søget her over fik vi trænet på at klatre og kravle, samtidig med at der blev snuset - også en af vores issues, men det gik rigtig fint.




Rent miljømæssigt var de begge megaseje, klatrede, kravlede og søgte SÅ fint på trapper.

Setupet som ovenfor tog jeg som et reelt søg med Molly, mens jeg brugte det til at træne tærskelsøg og hastighed a la SWDI-Jens med Selma.

Specielt Selma var virkelig skarp og flyvende - det lader til, at det hjælper at sætte ind og træne på de udfordringer, der er - fuldstændig som i alt mulig andet... 

Kommentarer

Populære opslag