Ikke så meget hokus pokus men masser af fokus

Gårsdagens buzzword var FOKUS!
Fokus på forstyrrelser, fokus på fokus, fokus på motivation og fokus på Molly 💝
Molly og jeg var på 3 timers kursus hos Anja - Forstyrrelser i fokus. Og der er ikke så meget hokus pokus over det - det er nemlig i virkeligheden ganske simpelt, hvis man "bare" sætter sine kriterier rigtigt.

Vi lagde ud med en godbidsstafet, eller "Jens Lyn-legen", hvor vi kastede en godbid, som hunden løb efter - så snart hunden åbnede munden over godbidden, kaldte vi tilbage - målet var at få minimum samme fart på i returløbet som ud, og gerne hurtigere - god opvarmning, og så var vi ligesom i gang!

Så stod den på forstyrrelser af hunden i stilstand - jeg valgte dæk, og Aino agerede forstyrrelse med godbidder og legetøj. Molly var mega sej, og hun end ikke værdigede Aino et blik - der var fuld fokus på opgaven.

Næste øvelse var slalom mellem "kegler". Keglerne var de andre hunde og førere, som også blev sat på arbejde.
En hund og fører gik slalom mellem "keglerne", mens halvdelen af "keglerne" belønnede hunden for fokus i en statisk øvelse, og den anden halvdel belønnede for fokus i en øvelse i bevægelse på stedet. Dvs alle hunde og førere var på arbejde på hver deres måde, og derudover skiftede vi plads ind imellem og med fuld fokus på hunden under skiftet.
Fokus i øvelserne klarede Molly superfint, og egentlig også slalomgangen - hun blev hverken forstyrret af hunde eller førere, men et splitøjeblik af en rigtig kegle.

Den stod ikke kun på forstyrrelser af hundene, men også af førerne: Hallen blev inddelt, og vi fik hver vores lille firkant, hvor vi i øvrigt skiftede plads ind i mellem. Her lavede vi øvelser til musik,  belønnede, når musikken stoppede, og gik direkte ind i øvelsen igen, når musikken startede.
Efter et par gange på den måde, fik øvelsen et twist: På skift skulle vi gøre som hidtil i musikpauserne, mens den anden halvdel skulle belønne for fastholdelse i en position.
Egentlig en ret stressende øvelse for fører, så det var ret fedt at opleve, at jeg uden at tænke over det, lukkede fuldstændig af og ikke ænsede, hvad der foregik i andet end vores lille firkant, og i øvrigt ikke lod mig stresse af skiftene.

"Bianca-cirklen", som af pladshensyn ikke var en cirkel i går, fik vi også prøvet.
Aino kunne ikke stjæle Molly med kedelige godbidder, så der var massive belønninger hos mig. Men da det tunge skyts blev taget frem, blev det straks sværere for Molly at vælge Aino fra - det gør det selvfølgelig heller ikke nemmere, når det er en, man kender så godt, men det er jo bare en ekstra udfordring. Til sidst satte Molly sig i midten og kiggede fra mig til Aino til mig til Aino.... og da hun traf det rigtige valg og løb mod mig, var der fest, og vi afsluttede med succes.

 
Trætling


Træt hund og træt fører kørte hjem efter 3 timers inspirerende træning i godt selskab - så starter ugen da ikke meget bedre.

Kommentarer

Populære opslag