Jagttræning og indrømmelser

I går var det jagttræningsdag med Selma hos Du og din HUND , og indrømmet... Jeg var lidt trist over, at vi ikke skulle i skoven, ligesom de to foregående gange, men det er ikke længere muligt pga mørket.

Vi lagde ud med dirigering med kast af dummies til hhv højre, venstre og bagud - to af dem blev samlet op, og kun den først kastede lå tilbage, så der ikke var risiko for fejl.
Jeg har ikke tidligere kastet over hovedet på Selma, så jeg lagde ud med det, og da det gik fint, gik vi videre til dirigeringerne, der også gik fint. Det er dog en øvelse, der skal styrkes, da den er for svær med forstyrrelser, men eftersom det er første gang, vi kaster 3 dummies, er jeg alligevel godt tilfreds med den bette myres præstation.

På nogle hold tager man kaffe og kage med til alle, men her tager man i stedet skovduer med til alle... Thomas og Anne havde medbragt duer, og Aino havde nylonstrømper, vi kunne iklæde dem til en start.
Ingen kast, men udelukkende holde fast-træning, og Selma var intet mindre end fantastisk! Klik for et dut med snuden, klik for en gang tænder på, og så tog hun ellers bare duen og holdt så fint fast, uden tyggen, uro eller anden "ballade".


Vi træner "hold fast" med skovdue i nylonstrømpe
(Foto: Aino Pedersen)


Vi sluttede af med en markering og apportering over et "bjerg" med småsten. Selma blæste over "bjerget", der udgjorde det for noget af et terrænskift, fandt dummyen og racede tilbage, dog udenom stenene denne gang og lettere blind i mørket, men efter en bue fandt hun fint tilbage og afleverede flot siddende i ro - perfekte lille Minimyre! 💜

Indrømmet... Det var en vildt god træning, selvom vi ikke var i skoven! Og det er egentlig lidt noget rod, når nu mine prioriteringer er begyndt at pege i retning af, at der skal lægges flere kræfter andre steder, så er det altså noget uorden, at det er så sjovt med den jagttræning...

Kommentarer

Populære indlæg