Nose Work - træning, læring og kommende konkurrencer

Aino, pletterne, sortlingerne og jeg mødtes i går eftermiddag for at få trænet lidt nose work - eftersom alle på nær Penny skal til NW1 konkurrence den første weekend i december, og resten af weekenderne i november er booket på anden vis, blev vi enige om at give den en skalle i går.

Det blev til 3 forskellige beholdersøg - et med store plastbokse på staldgangen, et med små, lette, runde plastbøtter i pejsestuen og et med lave plastbokse (inkl. tomme, runde metalbeholdere som forstyrrelse) i laden.
Vi trænede med en enkelt lavendelkilde, som var placeret i den første beholder i alle søgene - med det formål at få dem til at forvente, at duften kan være netop der, så de bliver nødt til at slå snuden til med det samme.
Med både Molly og Selma fungerede det efter hensigten, og de markerede på den første beholder i både første og sidste søg. I søget med de runde beholdere, havde Selma alt for travlt og væltede en del af dem, men efter en omgang rundt sænkede hun selv farten, koncentrerede sig og markerede fint den rigtige beholder. I det søg stod beholderne i en cirkel, og da Molly valgte at gå modsatte vej, nåede hun gennem alle beholderne, før hun markerede den korrekte som den allersidste - hun gjorde det dog rigtig fint og koncentreret.

Derudover blev det til 2 køretøjssøg - et på en gravemaskine og et på en campingvogn.
Igen en enkelt lavendelkilde og også det gik superfint med begge tøser. Molly var dog en anelse sjusket med markeringen på gravemaskinen, og det er generelt noget, jeg skal have trænet på, så der er lagt en plan for det.

Vi sluttede af med et let motivationssøg uden line - nedenfor ses Selma, som Aino filmede i slow motion.
Selvom vi havde aftalt, udelukkende at fokusere på klasse 1 søg, og ikke alle de nye ting vi har lært, blev jeg positivt overrasket over, hvordan jeg IKKE kan lade være med at integrere en masse af den nye viden. Det var virkelig en fed erkendelse!

Her til morgen åbnede der endnu en NW1-prøve, denne gang 25/12-2017, så det ender med, at begge tøser skal til to NW1-prøver i december. Vi glæder os!!

Kommentarer

Populære indlæg