Når Nose Work giver hår på brystet

Jeg var så heldig at lave nose work med verdens sejeste hunde i går!

To køretøjer med én kilde på hver tog de begge fint som opvarmning, og derefter begyndte løjerne... Hverken Molly eller Selma er glade for trapper - for at sige det mildt - så de miljømæssige udfordringer var kæmpestore ved dagens træning.

Selma skulle først op ad trappen, og det tog sin tid, før hun turde slippe underlaget med bagpoterne - vi tog os god tid, og da der var gået på den anden side af 5 minutter, gik hun endelig listende op med forsigtige skridt og rystende ben, men op kom hun og frivilligt! For første gang nogensinde...

Da vi var kommet op fik hun to relativt nemme søg - det første langt væk fra trappen, som hun klarede superflot (Note til selv: Vi skal træne mere på utilgængelige søg i skuffer, skabe mm), og det næste tæt på trappe. Egentlig var det min plan at springe den kilde over, der var i trappeområdet, men Selma insisterede, og det var SÅ fedt at se, hvordan hun overvandt sin skræk for trapper, da hun med rystende ben søgte, fandt kilden og markerede.
Den sejeste lille sortling var træt og fik en velfortjent pause i bilen.
Molly startede op med et par søg, inden hun skulle op ad trappen, og også hun var megasej! 
Hun er blevet meget mere modig og maser sig nu under ting for at komme til kilden - kun det at stå på metalskiver, der både var glatte og sagde lyde, når neglene ramte var lidt grænseoverskridende, men hun klarede det! 
Trappen klarede Molly rigtig fint, og der blev sat poter på overflader, hun ikke brød sig om, men som hun frivilligt valgte at gøre for at komme frem til kilden.


Helt inde i bunden mellem papkasser og skabsside

Og helt inde bagved på en hylde over en papkasse


Selma kom ind igen og fik et par søg mere, inden vi brugte resten af tiden på at vandre op og ned ad trapperne, som hun endte med at gøre SÅ fint!


Samme kilde som Molly markerer ovenfor

Under hylden...

Og højt oppe under en hylde.


Der blev virkelig flyttet nogle grænser i går, og jeg fik bekræftet, hvor meget de seje tøser brænder for at finde deres dufte trods store udfordringer... NOSE WORK RULES!!!

Kommentarer

Populære indlæg