De sidste dråber blev vredet ud af ferien med formiddags-Nose Work

Feriens sidste dag skulle udnyttes til sidste dråbe, og jeg sidder her og kæmper for at nå bare lige liiidt mere, inden jeg bliver nødt til at gå i seng for at kunne komme op klokken virkelig tidligt for første gang i 5 uger.

Allerede kl.8.15 havde Aino og jeg aftalt at mødes for at gå morgentur og efterfølgende lave nose work pletterne og pigerne.

Vi lagde ud med at træne forstyrrelsesduft på nose work boardet. Hverken Aino eller jeg har gjort ret meget ved det, så vi blev enige om at fatte board, et drys med hest og en lavendelkilde.

De klarede det allesammen forbløffende godt, så det var rigtigt dejligt, og jeg er nu ved at gøre en indsats for at få samlet godt med forstyrrelsesdufte sammen i form af pels/hår fra får, kat, hund, ged, hest og sågar alpaca.


Aino og Saga


Derefter lavede vi to beholdersøg med "mærkelige beholdere" som tema.
Det første lavede vi med pilleglas o.lign, altså noget der indbyder til spark eller opsamling, og det næste med bøger, i sig selv ikke er så mærkeligt af udseende, men færten kan komme ud på en anden måde end i en boks eller kasse, og der kunne komme tendens til at gå/træde på dem.

Første beholdersøg med to kilder gik superfint - ikke den store systematik, da jeg startede med at lade dem scanne, hvilket viste sig at være en god taktik. Eneste men var, at jeg gerne vil have slået snuden til ved første beholder, så det skal vi have trænet mere på.


Aino og Nemo


Næste beholdersøg med én kilde gik helt fantastisk! Igen lod jeg dem styre søget selv - Selma i line og Molly uden.
Selma tog hele højre række, én for én, drejede af, tog venstre række bagfra, igen én for én og markerede den rigtige - perfekt og superflot arbejdet af den bette Myre.
Molly greb det an på samme vis, men gik fra slutningen af højre række skråt mod den korrekte, da hun havde fået færten, men sikrede sig undervejs, at hun ikke missede noget - meget, meget imponerende, flot og systematisk arbejde af Mollymusen også.


Aino og Penny


Vi afsluttede med endnu en løbetur for hundene, men der var ikke den store energi tilbage, så den blev ikke ret lang.

Derfra kørte vi hjem, og tøserne har brugt resten af dagen på at slappe af, og jeg på at få klaret så meget som muligt, inden den står på hverdag i morgen.

Selma blev dog pludselig dårlig: Halen mellem benene, ørerne tilbage, halsende og med rystende bagben. Heldigvis havde jeg deres kølemåtte liggende fremme, så jeg fik hende over på den og fik smidt et vådt håndklæde over hende, mens hun bare blev mere og mere sølle. Nicolai hentede en is til hende, som hun kun gad slikke sporadisk på, og jeg nåede at blive rigtig bekymret for hende.
Jeg ved, hun ikke var trænet for hårdt, hun havde ikke ligget inde i varm bil, og vi kørte hjem, inden det blev alt for varmt, men hun havde ligget ude på terrassen, og det har åbenbart været nok til, at hun blev overophedet. 
Hun begyndte at rejse sig og ville ud, så vi gik i haven, hvor hun fik tisset og umiddelbart så bedre ud, men på vej ind, ville hun ikke op ad trapperne, så jeg måtte bære hende. Da vi kom ind igen, lagde jeg hende igen på kølemåtten med håndklædet på, mens jeg vred hendes kølevest op i koldt vand - hun ville stadig hverken spise is, æble eller agurk. Efter 5 minutter med kølevesten på, blev vejrtækningen bedre, og hun begyndte at spise sin is - den gjorde underværker den vest!

Resten af eftermiddagen og det første af aftenen gik med, at hun fik det bedre og bedre, dog med små tilbagefald hele tiden, men hun rettede sig hurtigt igen.

Hold da, hvor er jeg glad for, at jeg havde den kølevest, for der er ingen tvivl om, at det var den, der gjorde udslaget og fik vendt det. Det må være fordi, den sidder så godt til på bryst og mave, hvilket et vådt håndklæde ikke gør på samme måde.

Det ændrede dagsordenen en smule, og jeg slutter nu ferien af med en lang to-do liste, men pyt med det, den kan vente - det kunne Minimyren ikke!

Jeg nåede dog at få tilmeldt Selma til NW1 konkurrence d.2/12, inden prøven på kort tid var fyldt.
Tilmeldingen til d.3/12 virkede ikke, så jeg fik ikke tilmeldt Molly, men jeg håber, jeg er heldig at få en plads til hende, når tilmeldingen forhåbentlig åbner i morgen.

Kommentarer

Populære opslag