En Nose Worktræning af de rigtig gode

Aino og jeg havde allerede inden vores 3-dages Nose Workkursus med Helena og Britt aftalt at træne sammen i onsdags, så vi kunne få prøvet nogle af de nye ting af og få talt dem igennem.
Så vi mødtes fra kl.10 til kl.13, hvor vi fik luftet, trænet og evalueret under endnu en løbetur for pletter og sortlinger. (Læs mere om kurset her: Dag 1, dag 2 og dag 3)

Vi lagde ud med et motivationssøg - et nemt søg med en enkelt kilde.

Derefter stod den på lazy handler med 2 kilder - en placeret som et tærskelsøg og den anden i det fjerneste hjørne.
Der er ingen tvivl om, at Selma har nemmere ved de selvstændige søg, end Molly har - de klarede det begge to fint, men det er noget, jeg skal have mere fokus på med Molly, kan jeg godt se.

Dernæst stod den på svært tilgængelig kilder, hvor der skulle kæmpes for at komme frem til kilderne (2 stk). Eller det afhænger naturligvis af den enkelte hund, men det var svært tilgængelige for både Molly og Selma, der ikke bryder sig om den slags trapper.
De skulle begge overtales og støttes i at gå op til kilde nummer to, der var placeret på første repos. Her var det omvendt, og Selma havde noget sværere ved det end Molly. Men fælles for begge to var, at de overvandt deres modstand mod trappen, kæmpede sig frem til kilden og formåede at slå næsen til, finde og markere kilden. Det var så flot og så fedt at opleve deres kamp og vilje.

Næste søg var et tærskelsøg med en enkelt kilde, og begge klarede det superfint - Selma skulle holdes lidt mere tilbage end Molly, men hun vendte lynhurtigt om og tænkte uden tvivl i tærskelsøg.
Den sidste udfordring var høje og relativt tætsiddende søg (med to kilder).
Igen fandt måde Molly og Selma begge kilder fint, og det var sjovt at se, hvordan de arbejder med færten nede ved jorden, før de hopper op og markerer kilden.

Vi afsluttede med et enkelt motivationssøg, som virkede fuldstændig efter hensigten: Begge fandt kilden lynhurtigt og fik deres velfortjente ros og belønning for en rigtig fin indsats.

En rigtig fed træning, hvor vi fik prøvet en masse af de nye ting af.

Kommentarer

Populære indlæg