Lørdagslækkerier: Sportræning del 1 - træning 5 - plus Motivation og forstyrrelser

Lørdagen startede med en løbetur for sortlingerne, inden den stod på undervisning i asfaltspor af kursister for Du og din HUND for mit vedkommende.
Efter en hyggelig og veloverstået formiddag, var det tid til endnu en kort løbetur i det smukke, lune, men meget tågede vejr, inden den stod på asfaltspor for Molly og Selma.


Tid til at strække ben, før koncentration på sporet




Selma er klar til at gå spor


Træningsplan for Selma uge 1-3 (2/1-22/1-2017):

  • Motivation på asfalt: Det regner med frikadeller! Eller rettere kødboller... Jeg fik brugt masser af belønninger på dette spor, og det hjælper gevaldigt på motivationen, og dermed præcisionen kan jeg se.

  • Præcision på asfalt: Jeg valgte at lægge et zig-zagspor af to årsager: For at øge præcisionen og forhåbentlig på samme tid sænke tempoet. De korte stræk og de mange vinkler får forhåbentlig Selma til at erfare, at det ikke kan betale sig at gå alt for stærkt, da hun så evt misser en vinkel. I stedet skal hun gerne tænkte, at hun aldrig ved, hvornår sporet ændrer sig, og dermed holde tempoet nede, så præcisionen kan holdes oppe. Det er for tidligt at sige, om det har en effekt, da det var første spor af denne slags, men jeg bilder mig ind, at præcisionen blev bedre i løbet af sporet.

  • Større søgeradius/mere rem: Ikke trænet på dette spor.

  • Sideløbende markeringer: Status som sidst og ikke trænet på dette spor.

  •  Generelt: Selma gik et godt spor, og jeg vil uden tvivl arbejde videre med zig-zagspor - både på asfalt og vegetativt underlag.


400 meter zig-zagspor


Molly gik samme spor, og mit mål med zig-zagspor for hendes vedkommende er fuldstændig det samme. Og status for hendes spor er også det samme som for Selmas.


Molly er klar til at gå spor


Motivation og forstyrrelser var aftenens tema med Selma. Vi var på anden del af kurset hos Anja, som igen var supergodt.
Vi lavede bl.a. samme øvelse som sidst, hvor der var en hund på ad gangen, som skulle gå mellem de andre fire "kegler" - denne gang havde vi dog hundene med. Dvs mere forstyrrelse for den hund, der skulle gå i mellem keglerne, men også forstyrrelse for hundene, der agerede forstyrrelser, da der ind imellem passerede en hund og fører, mens den selv arbejdede.
Derudover arbejdede vi med intensitet i øvelserne, og her valgte jeg som noget nyt for mig en stationær øvelse (sit) Intensitet er lige så vigtig i stationære øvelser og ikke kun noget, der bør være til stede i bevægelse. Det var ret fedt at opleve, den intensitet og boble i en helt almindelig sit.
Vi trænede intensitet i belønningerne, varierede belønningerne og agerede forstyrrelser - det var virkelig fedt at blive "tvunget til" at arbejde med så simple øvelser, at det virkelig var motivationen og forstyrrelserne, der var i centrum, og det var fedt at opleve, hvor god Selma faktisk er til at holde fokus og lukke forstyrrelserne ude.

En lang, men spændende og lærerig, lørdag blev rundet af på pizzaria med Anja og resten af holdet.

Kommentarer

Populære opslag