Planer og prioriteringer - når døgnet ikke har mere end 24 timer

Hvor gerne jeg end ville have det, har også mit døgn kun 24 timer, og hvor gerne jeg end ville have det, kan ikke alle 24 timer allokeres til hunderelaterede aktiviteter.
Arbejde, familie og søvn tager også deres del af kagen (ok, søvnen forsømmes måske nok en anelse) så en prioritering er vist nødvendig.
Jeg har vidst det længe, men har ikke været klar til at foretage den før nu, og jeg er stadig ikke klar til at skære helt ind til benet, i hvert fald ikke for Selmas vedkommende.

Som det ser ud nu, træner jeg følgende med både Molly og Selma:

  • HTM/freestyle og tricks 
  • Schweissspor
  • Nose Work
  • Jagttræning
  • Motivation og forstyrrelser

Min plan er fortsat at træne dem begge i det hele, men jeg bliver nødt til at indskrænke fokus og prioritere, hvad der er vigtigt.

For Mollys vedkommende ligger det lige for, og beslutningen har egentlig været truffet før, men jeg fortrød og valgte at tage det hele ind igen, men det er ikke vejen frem - hverken for hende eller for mig.

Fokus for Molly bliver derfor - i prioriteret rækkefølge:
  • HTM/freestyle og tricks (det hverken kan eller skal skilles ad)
  • Nose Work

Motivation og forstyrrelser ser jeg lidt som basistræning og vedligeholdelse - fundamentet skal vedligeholdes, og uanset hvor fokus ville ligge henne, ville den del være en vigtig del af det.
Jagttræningen og sporet kommer vi ikke til at droppe, men det bliver bare så ren aktivering, og dermed betyder hyppighed og fokus knapt så meget.

For Selmas vedkommende er beslutningen ikke helt så nem - for det første er der endnu mange ting, vi ikke har prøvet, og jeg kender slet ikke hendes potentiale endnu. Men den første beslutning ER truffet, selvom den ikke var nem.
For ca. 1½ måned siden skrev jeg status og planer for Selma 8 måneder, og det kommer til at ændre sig lidt. 
Min plan var at stille Selma i sandkasseklassen (HTM/Freestyle) mindst én gang mere, inden hun bliver 1 år, men skæbnen vil det sådan, at de konkurrencer, der lå inden hendes 1 års dag er blevet aflyst/rykket, så det når vi ganske enkelt ikke. Det er naturligvis ikke det grundlag, jeg har truffet beslutningen på, men det hjalp beslutningen om at vente med HTM/Freestyle lidt på vej. Det er ikke nødvendigvis et farvel, før vi kom rigtigt i gang, men muligvis bare en udskudt start - det ved jeg ikke endnu, og det behøver, jeg heldigvis heller ikke beslutte nu. Vi træner fortsat tricks, og planen er stadig at tage færdighedsprøverne, da det både er god træning, godt samarbejde og et godt fundament, hvis vi beslutter at gå den vej en dag.

Lige nu skal vi en anden vej, og fokus for Selma bliver derfor: 
  • Schweissspor
  • Nose Work
  • Jagttræning

Motivation og forstyrrelser er fuldstændig det samme som for Mollys vedkommende - ikke noget vi hverken kan eller skal komme udenom, og det er lige vigtigt, om det er HTM/Freestyle, jagttræning eller noget tredje.
I virkeligheden er fokus for Selmas vedkommende stadig lige bredt nok, men jeg er ikke klar til at skære mere fra, og jeg er heller ikke helt klar til at vælge 2. og 3.prioriteringen, men 1.prioriteringen er helt klar: Sporet har absolut allerhøjst prioritet!  

Det føles som gode og rigtige beslutninger, og jeg har masser af planer og mål for 2017 - både for mig og for begge hunde, men de må komme en anden dag.


Kommentarer

Populære opslag