Dagens buzz words: Motivation og succes - Nose Work og forstyrrelsestræning

I går havde Lonni og jeg en Nose Workaftale i Plantorama, Vallensbæk, hvor planen var motivationssøg.

Det blev til et køretøjssøg med 2 kilder (en lavendel og en eukalyptus), som gik fint med både Molly og Selma.
Et beholdersøg med to kilder (en lavendel, en kombi og en død fugl om forstyrrelse), som også gik fint med begge, men der skal eksperimenteres lidt med kombiduften, som så ud til at gøre det lidt sværere for specielt Selma.
Derudover blev det til 3 eukalyptuskilder ved udgangspartiet, 4 lavendelkilder udendørs og 2 lavendelkilder indendørs.
Udover græsspisning, som vi skal have taget fat i, gik også alle disse søg godt med begge, og vi kunne slutte af med at tjekke af ved ren motivation som planlagt.





Efter et par timer hjemme, hvor jeg fik pakket og gjort klar til påskens Nose Workprøver, tog jeg på forstyrrelseskursus hos Anja med Selma.

Som altid startede Anja med at forklare at SUCCES er det allervigtigste i forstyrrelsestræning - det skal stå bøjet i neon!! Det er der ikke noget nyt i, men det er rigtig fint at få det gentaget - det kan ikke siges for mange gange.

Vi lagde ud med Jens Lyn-legen, hvor vi ret hurtigt puttede forstyrrelser på i form af Liv til Selma, og ret hurtigt blev hun også bedt om at gå ind i en øvelse. Som med så meget andet så vi mindre intensitet, da Selma havde luret konceptet og ikke behøvede at koncentrere sig så meget, så lektien her var: Skru op, skru op, skru op, så Selma hele tiden udfordres.

Næste øvelse var forstyrrelse i hhv stilstandsøvelse (jeg valgte sit) og i bevægelse (jeg valgte front med slalom)
Jeg havde forudset, at stilstanden ville blive svær, men den gik væsentligt bedre end forventet.
I bevægelsen var Selma så megasej, at jeg valgte at lave slalom lige ind i forstyrrelsen, og hun valgte legetøj og godbidder fra - kun medister var for svær.

Gå slalom mellem "kegler" (medkursister) - her valgte vi selv niveau på vores 3 gennemløb. Til at starte med, stod alle op og var på omkring 3-4 stykker, men kiggede og indbød til kontakt - det gik superfint. Derefter nogle oppe og nogle nede, og Liv forsøgte at lokke - igen rigtig fint. Sidste gennemløb var med pludselige forstyrrelser, og var igen rigtig fint.

Den sidste fællesøvelse var musiklegen med forskellige forstyrrelser. Her valgte Liv bl.a. en tom foderpose, kattemad, pinjekogleskalder og en pivbold - igen var Selma megasej.

Den sidste time var delt ind i individuel tid, hvor vi startede med forstyrrelsescirklen, og her overraskede Selma mig i dén grad ved at være vanvittig sej, og næsten uanset hvad Anja forsøgte, var det umuligt at "stjæle" Selma. Hun har virkelig forstået, hvad forstyrrelsestræning går ud på.
Den sidste del af min individuelle tid valgte jeg at bruge på at få Liv og Anja til at være tæt på og forsøge at lokke Selma, mens de andre lavede pludselige forstyrrelser form af bevægelser, lyde mm.

En superfed aften, hvor Selma virkelig overraskede mig.  Jeg vidste godt, at hun ikke var helt skidt til forstyrrelsestræning, men at hun var SÅ sej, kom virkelig bagpå mig på den absolut fedeste måde.

Kommentarer

Populære opslag