3 fantastiske dage med Simon Prins

Det er efterhånden allerede nogle uger siden, Selma og jeg var på et fantastisk 3 dages kursus med Simon Prins.

Dag 1, onsdag, startede sammen med Lonni i Undinehallen, hvorefter vi tog til Tivolis lagerhaller for at mødes med de andre og Simon.

"Narkohundene" lagde ud, mens vi andre observerede, og derefter var det "lavendelhundenes" tur. Vi lagde ud med et hurtigt testsøg, så Simon kunne se, hvor vi var henne, hvad der er sket siden sidst osv.Foto: Johanna Alanach


Resten af den første dag kiggede vi på "leg med linen", dvs træk, "sving" mm og afvent at markeringen forbliver - målet er, at udelukkende klik releaser Selma.

Derudover det at holde igen i linen, når det går for stærkt, hvilket er et konstant issue for os samt en lidt mere styret form for søg, som umiddelbart passer rigtig godt til os. Meget bedre end at blokkere, som vi arbejdede med sidst.
Selma blev bedt om at søge på bestemte genstande/steder - dvs hun blev sat af, jeg pegede ud og holdt enten igen eller bad hende sætte sig igen, hvis hun rejste sig før tid. Ret hurtigt begyndte vi at lege med at forstyrre med en flagrende hånd og vrøvleord, hvor hun kun måtte gå på verbalt signal, hvilket hun fangede ret hurtigt.

Dag 2, torsdag, foregik i Ringsted, hvor vi lagde ud med en opsummering fra dagen før og planlægning af dagen inkl individuelle fokuspunkter.

Planen for vores vedkommende var at lege videre med linen ved markering samt at bruge fingeren til at sætte i gang et bestemt sted i stedet for bare at "kaste" Selma ind i søget.

Rent praktisk bød dagen på 1 indesøg med line, 1 indesøg uden hverken line eller sele, 1 udesøg med line - alle kendte. 1 ude og 1 inde - blindt.

Evaluering af dag 2:

Perfekt linehåndtering ✓
God brug af finger til udpegning af objekt/søgeområde - det virkede supergodt og er en god måde at "styre" Selma på  ✓
Selma søger meget bedre uden line ✓
God kommunikation med stemme til at guide/styre i stedet for at bruge line/sele ✓
God udfordring af markeringen vha line, stemme, berøring, bevægelse osv ✓ Her fik vi tilføjet at ae under markering for at forstærke den yderligere. Jeg har glemt at gøre mere ved det siden, men skal afgjort have flettet den ind sammen med alt det andet, jeg gør i den forbindelse.

Dag 3, fredag, foregik også i Ringsted, og igen startede vi med opsummering og planlægning.

Dagens tema var følgende: Kombidufte, utilgængelige kilder, høje kilder, blinde søg - det hele inde og ude.

Vi lavede en sjov leg med markering/beslutning: Når Selma fandt noget, begyndte jeg at lede sammen med hende for at se, hvem der fandt det først - en sjov lille konkurrence, som Selma responderende supergodt på! Hun blev meget mere intens, og som "bivirkning" styrker det hendes markering og gør forhåbentlig beslutning hurtigere, hvilket vil være ret fedt, da hun ofte bruger en rum tid på det.

Evaluering af dagen og kurset: Selma og jeg har et rigtig godt samarbejde, jeg har et naturligt og afslappet kropssprog - hvilket er kommet siden sidste gang, for der var det der bestemt ikke! Selma er superdygtig og har mange gode skills - jeg kunne ikke være mere enig med Simon!!! Hun er fantastisk at arbejde med.

Molly, som var med alle dagene, fik lov at tage søgene, når der enten var pause, eller "narkohundene" var på. Selvom hun ikke var med på selve kurset, har jeg overført en del af tingene til hende også, og også hun responderer rigtig godt på de nye tiltag.


De 3 dage med Simon og i helt fantastisk selskab har uden tvivl været best days ever EVER!!!
Hvis ikke beslutningen, om at 2019 skal være Selmas Nose Workår, allerede var truffet, så blev den det efter det mest fantastiske kursus, og jeg kan slet ikke vente til august, når Simon kommer tilbage!!

Kommentarer

Populære indlæg