Grundlæggende jagttræning - endnu en debut

Selma og jeg var i går til grundlæggende jagthundetræning hos Camilla Dindorp og Klikkerklog. Det var anden træningsgang, men da vi ikke kunne komme i sidste uge, var det vores første - endnu en debut. I hvert fald debut på ny træningsplads. Jeg elsker at prøve nyt med den lille bandit, der bare er med på alt, hvad jeg udsætter hende for.

Vi lagde ud med teori, hvor de praktiske øvelser blev gennemgået, og vi så videoer, for at understøtte forklaringerne. Og mindst lige så vigtigt: Fik en kop kaffe!

Vi lagde ud med en øvelse, der kombinerer selvkontrol og frivillig sit mhp at lære hunden, at hvis der f.eks. er en fugl, der letter, så skal jeg sætte mig.
Eftersom vi ikke var der sidst, startede vi helt fra bunden, men Selma fangede den heldigvis hurtigt: Man starter med hunden foran sig og går baglæns, godbid præsenteres, man stopper og venter på, at hunden sætter sig - beløn. Når det sidder i skabet, præsenteres godbidden lige foran snuden på hunden. Næste step er at kaste godbidden ved siden af, så man kan skynde sig at træde på den, hvis hunden forsøger at kaste sig over den, så man undgår, at den får succes med det. Derefter gøres det sværere og sværere i forhold til mængden af godbidder, hvor de kastes, kast med legetøj osv.

Derefter stod den på apport: Jeg valgte at introducere dummien for Selma, eftersom vi indtil videre kun har arbejdet med vandslange og forskellige apportbukke. Det gik supergodt, og hun gik et godt solidt modtræk.

It´s your choice - dvs engagér dig i det, jeg vil have dig til at gøre, så får du adgang til noget andet, du hellere vil, bagefter. Vi satte en skål med en godbid på græsset, gik 1-2 meter væk, og Selma blev præsenteret for noget af det bedste legetøj, et træktov med pels, og da hun havde engageret sig i legen kortvarrigt, gik hun release til at løbe til skålen og spise godbidden. Sådan fortsatte vi nogle gange, hvor afstanden til skålen blev kortere, og varigheden af legen blev længere. Dernæst brugte jeg to stykker legetøj - først smed jeg det gode, præsenterede et "kedeligt" fleecetov, og da hun holdt et fint træk i det, fik hun lov at løbe hen og hente det gode, så vi kunne lege med det.

Jagtfod glæder jeg mig til at få styr på! Eftersom det bette kræ går så ualmindelig dårligt i snor, forudser jeg, at præcis den del af brugsprøven kommer til at blive op ad bakke, men vi må lægge os i selen og få styr på skidtet!
Vi startede med at gå med hunden på venstre side (selvfølgelig), og gå i en cirkel med hunden på ydersiden, så den fik mest mulig succes med at følge venstre ben. Belønning ved benet og med hovedet ved benet. Ganske hyppige belønninger og med hunden sat op til succes. Eftersom Selma havde ret godt styr på det og forståelse for at gå ved venstre ben, begyndte vi at bruge udlagt belønning: En skål med en godbid, vi gik igen i cirkel, belønnede stadig fra hånd, og når det gik rigtig godt, fik hun release til at løbe efter udlagt godbid i skål.

Bliv i sit med frist med godbidder og flyvende legetøj gik superfint, så nu skal vi bare til at have noget afstand på.

Kommentarer

Populære opslag