Nose Work for alle

I dag har den stået på hyggelig Nose Work fællestræning med Aino, Penny, Nemo, Saga, Anne, Adda, Molly og Selma.
Vi mødtes på Du og din HUNDs træningsplads, hvor der er fantastiske faciliteter til formålet: Mulighed for både indendørs-, udendørs- og køretøjssøg.

Vi lagde ud med søg i papkasser indendørs. Først Adda, der aldrig havde prøvet det før, men klarede det så fint. Dernæst Selma, som lynhurtigt fik flere kasser oveni hinanden og godbidderne placeret svært tilgængelige under flapper, låg mm.
Selma blev bundet af og var mega sej: Mens Penny, Nemo og Saga var på, forholdt hun sig fuldstændig i ro, slappede af og sagde ikke en lyd, på trods af at hun var bundet af få meter fra, og at jeg stod med ryggen til hende og kiggede på de andre hunde - übercool lille tøs!


Lille Miss Cool

Pletter over alt - og en "lille" sej sortling


Selma har fuldstændig styr på søg i kasserne, og vi gik videre til indendørssøg. Også her var hun en lille stjerne - se videoen nedenfor:




Molly var ikke med på de to indendørssøg, da vi havde en bagkant, og hun har styr på det miljø, men hun kom på arbejde, da vi lavede bunny run om en lastbil: Det kan godt være, hun kan lokalisere og markere duften, men hun mangler forståelse for, at det drejer sig om køretøjet og kun køretøjet. Så hun fik et par gange om lastbilen, der blev plastret godt til med godbidder på trinbræt, kofanger, fælge mm. Det skal vi helt klart have trænet noget mere!
Selma havde en helt anden forståelse for opgaven, som hun (formentlig pga papkasserne ved siden af lastbilen) med det samme vidste, hvad gik ud på: Hun gik meget systematisk til værks og klarede det supergodt. Men det skal afgjort trænes meget mere med dem begge to.

Da alle 6 hunde havde været igennem køretøjssøg, tog vi et kort udendørssøg i en bunke murbrokker. Selma var ved at være brugt og begyndte at overspringshandle med lidt græsning, så da hun havde fundet 2 ud af 3 godbidder, valgte jeg at afslutte med en succes og lægge en træt og dygtig hund i bilen. Molly var supergod og fandt hurtigt alle 3 godbidder, så hun kommer bare på duft i udendørssøget med det samme, eftersom hun har forstået opgaven og ellers er på duft.

Det var en superhyggelig formiddag, nu har vi noget at træne videre på den næste tid, og det der fællestræning... Det er afgjort noget, vi skal gøre det mere i - også i NW-regi.

Og sortlingerne... De har sovet, siden vi kom hjem. 

Kommentarer

Populære opslag