Sportræning med DRK Midtsjælland / Sportræning del 2 - træning 6

I dag har Selma og jeg været i Vrange Skov ved Ringsted sammen med DRK-sporholdet, og sikke en dejlig formiddag.

Henrik, Peter, Tanja, Charlotte, Gert og jeg startede med at køre til en anden del af skoven. Her lagde Peter og jeg vores spor sammen med Henrik. Peter startede med at lægge sit med slæb af rådyrklov, hvorefter jeg lagde mit med færtsko og på dådyr.
Vi startede med Peters spor, hvorefter Selma og jeg gik vores spor: Jeg satte Selma på kassen i en 90 graders vinkel, og hun begyndte at søge efter sporstart. Flere gange undervejs stoppede hun op og stod og kiggede - de frosne og faldende blade "larmede", og Selma skulle lige have styr på, hvad det var for noget. Men hun søgte fint videre, og hun fandt da også sporet og gik ud af det ret hurtigt. Op ad skråning mod første knæk, som hun tog rigtig fint. Herefter gik hun lidt fra, men korrigerede selv lige så fint og tog flot næste knæk, som ledte hende mod et vandløb. Hun fik lidt ned mod vandløbet, men havde ikke den store lyst til at gå helt ned, så hun afsøgte kanten på begge sider af sporet, og da hun erfarede, at der ikke var andre veje, fik hun ned ad skrænten og over vandløbet. Op på den anden side, videre mod næste knæk og næste igen, som ledte hende tilbage til vandløbet, vi skulle krydse igen. Denne gang gik det noget hurtigere med at komme over på den anden side, og hun fortsatte op ad skråningen, knækkede og fortsatte ud i sneen og direkte til sporslut - så dygtig, lille pige!
Det var et virkelig godt spor - jeg er så stolt af min lille, seje tøs, der bare knokler og gør det så godt!

Vi byttede spor, så Peter gik vores spor, og derefter gik vi Peters. Det var et lidt kortere spor, men til gengæld var det hele i sne, hvilket var ret sjovt at prøve - dog virkede Selma ikke til at reagere på det overhovedet. Igen opstart i kasse, og denne gang i en 45 graders vinkel. Sporstart fandt Selma hurtigt, og hun gik derud af, først i en halvcirkel omkring en bålplads, og derefter forsatte sporet over en sti og lige ud. Ved slutningen af halvcirklen, begyndte Selma at rundere og havde tydeligt fået fært af noget andet (der var masser af synlige spor). Da hun var færdig med at afsøge det område, tog en vis herre ved hende, og hun fløj som skudt ud af en kanon af sted på sporet. Frem mod første knæk, og videre mod højre. Her fik hun igen fært af noget andet, og hun runderede lidt i næste knæk, indtil hun igen fløj ud i knækket som skudt ud af en kanon. Resten af vejen gik med fuld fart ud over stepperne frem til sporslut.
Tanja, Charlotte og Gert var færdige med deres spor, så de gik med ud på Selmas sidste spor, og jeg var så heldig, at Tanja havde kameraet om halsen:


Klar - parat
Foto: Tanja Blindbæk Olsen

Anskudsstedet findes
Foto: Tanja Blindbæk Olsen

Foto: Tanja Blindbæk Olsen

Foto: Tanja Blindbæk Olsen

Sporslut og dyret findes
Foto: Tanja Blindbæk Olsen

Selma har fundet dyret
Foto: Tanja Blindbæk Olsen


Træningsplan for Selma uge 4-6 (31/10-20/11):

  • Være obs på hændernes placering på linen - Lykkedes rigtig godt.
  • Være obs på vindretningen - Der var ikke meget vind
  • Wiedergange/spidse vinkler - Ikke trænet på dette spor.
  • Opstart i kasse fra 45-90 graders vinkler - Gik super godt.
  • Liggetid: 22-24 timer - Ikke trænet på dette spor.
  • Regnvejr - Ikke trænet på dette spor, men det blev i stedet frost og sne.
  • Strand - Ikke trænet på dette spor.
  • Generelt - Se ovenfor. 
  • Andre vejrforhold: Sol, sne og minus 4 grader.

Vi får desværre på ingen måde gået nok spor til at kunne følge træningsplanen.
Når vi når til del 3 (uge 7-9), må jeg vurdere, hvorvidt resten af planen skal revurderes og målet nedjusteres, eller om der skal puttes en ekstra periode ind, så vi ender på en 15 ugers plan i stedet for en 12 ugers, og dermed bibeholder målet om, at Selma kan gå et 20 timer gammelt spor på 1000 meter men skyder det til 21/1-2017.

Kommentarer

Populære opslag