Sportræning del 2 - træning 5 og alternativ sporlægning

Her til aften har Selma og jeg været ude at gå asfaltspor sammen med Lykke og Diesel.

Selmas spor lå 45 min, var 300 meter langt, trukket med rådyrklov, havde en spids vinkel og tre knæk. Det gik ad villavej, hen over en bro, op ad en trappe, videre langs Damhussøen med vand til begge sider, ned ad trapper, over en anden bro og henover vejen til en hæk, hvor kloven lå. 

Dagens spor


Træningsplan for Selma uge 4-6 (31/10-20/11):

  • Være obs på hændernes placering på linen - Lykkedes rigtig godt det meste af tiden.
  • Være obs på vindretningen - Det var svært at være obs på vindretningen i forhold til placering af sporet, da det blæste kraftigt. Jeg var dog meget opmærksom på, hvor vinden kom fra, hvordan den drejede rundt. tog til mm, alt efter om vi var beskyttet af beplantning til begge sider, var i en gryde, gik ved søen osv. Selmas adfærd på sporet og vindforholdene hang fuldstændig sammen, og det var fedt at kunne se, hvorfor hun gjorde hvad og hvornår.
  • Wiedergange/spidse vinkler - Jeg havde lavet en spids vinkel, men i stedet for at tage den, gik Selma knivskarpt ud i knækket. Det samme galt i øvrigt de to andre knæk.
  • Opstart i kasse fra 45-90 graders vinkler - Ikke trænet på dette spor.
  • Liggetid: 22-24 timer - Ikke trænet på dette spor.
  • Regnvejr - Det regnede en del, da vi gik sporet, og det var ikke noget problem.
  • Strand - Ikke trænet på dette spor.
  • Generelt - Et rigtig godt spor gået i kraftig vind. Selma fik godt fat i sporet, flakkede mod venstre pga vindenen, men fandt hele tiden rigtig fint tilbage til sporkernen. Knækkene tog hun rigtig flot - det bedste hun har gjort længe, faktisk, og terrænskiftene fra asfalt til træbro lod hun ikke til at opdage, ej heller trapperne op ad. Trapperne nedad voldte dog lidt flere vanskeligheder, men udelukkende fordi hun vist syntes, det var sært, for hun var ikke i tvivl om, at hun skulle den vej. Stykket parallelt med Damhussøen og med grøft/å på modsatte side var lidt svært: Der var vand på begge sider og meget kraftig vind, så hun flakkede noget, men var ikke i tvivl om, hvor sporet lå. Samtidig kom der både løbere og cyklister, så tre gange måtte jeg stoppe hende og holde pause, indtil de havde passeret - det klarede hun dog utrolig flot, og genoptog sporet lige med det samme.


Kommentarer

Populære opslag