Nose working in the rain

Nose work træning i Roskilde sammen med Carina, Anne og Bente var planlagt med start klokken 13 i dag, fordi vejrudsigten sagde, at regnen skulle være drevet over, dog med risiko for spredte lokale byer.

Da jeg var ude for at lufte tøserne på vejen, tikkede der imidlertid en notifikation ind fra DMI: Risiko for farligt vejr (skybrud, oversvømmelse, lyn, torden mm) gældende fra kl.13 og for bl.a. Roskilde...

Well, på med ja-hatten (det burde have været sydvesten!!!) og af sted.
Da vi ankom 10 minutter før tid, var det varmt, og solen skinnede, så ingen problemer. Ikke før kl.13 i hvert fald, for temmelig præcist begyndte det at dryppe og rumle i det fjerne. Vi gik ud og lagde vores søg, og det foregik da nogenlunde i tørvejr, eller i hvert fald kun i småregn, men da Carina og Anne hentede hundene, åbnede sluserne for alvor!

Da Carina og Anne var færdige, var vi alle godt gennemblødte, og Bente og jeg hentede hunde i det, der lignede opklaring.
Selma fik gået sine søg, mens regnen stille og roligt stoppede, og hun gjorde det rigtig godt!


En spredt lokal byge?

Godt, der var halvtag rundt omkring


Første søg var et lille indhegnet udesøg med bl.a. bålsted, træstubbe og borde-bænkesæt. Den første kilde, der sad i plankeværket, fandt Selma uden problemer, og kort tid efter fik hun færten af den anden kilde. Den havde hun dog svært ved at indkredse, men jeg var ikke i tvivl om, at den sad på borde-bænkesættet. Hun kredsede oppe og nede, frem og tilbage, og det var tydeligt, at hun ikke var helt tryg ved at hoppe op på det våde og glatte træ, men duften vandt over utrygheden, og hun fandt kilden, mens hun stod på bordet - det var en rigtig fed oplevelse at se, hvor meget duften betyder for hende.
Næste søg var på en legeplads: 3 kilder som alle blev fundet uden noget at bemærke.
Endnu et søg på samme legeplads: 2 kilder på en legehus sat op på bjælker. Den første sad oppe (ved indgangen og for enden af stien) og blev fundet uden problemer. Den næste var rigtig svær for hende. Den sad under legehuset, altså skulle hun gå under legehuset og finde kilden i taget/gulvet, hvilket betød, at hun både skulle under OG op at stå på bagben - hun fandt den, da jeg gik med hende derind, men det var meget svært for hende åbenbart. Interessant opdagelse!
Sidste søg var beholdersøg med pilleglas, og der var absolut heller intet at bemærke.

Da det blev Mollys tur, var regnen stoppet, og det var blevet helt varmt.

Molly gjorde det, som Selma, rigtig fint.
Første søg greb hun noget anderledes an, og da hun fik færten ved borde-bænkesættet, rejse hun sig op, lænede sig så langt ind over bordet, som hun kunne, hvorefter hun kiggede på mig. Jeg bad hende hoppe op på bordet, hvilket hun gjorde og markerede kilden rigtig fint derfra.
Ved de to søg på legepladsen var det samme mølle som med Selma: De første 3 blev fundet fint og nemt, og ved det andet søg markerede Molly på samme måde kilden ved indgangen/stien uden problemer, mens den under gulvet var lige så svær for hende som for Selma.
Også for Molly gik beholdersøget superfint.


Foto: Anne Gisselø
Foto: Anne Gisselø

Foto: Anne Gisselø


Det var en superhyggelig, meget våd, men både god og hyggelig træning, og vi sluttede dagens aktiviteter af med endnu en løbetur - lige i sidste øjeblik inden regn, lyn og torden kom igen.

Da alt det våde var pakket ud, hængt op, puttet i vaskemaskinen, og kaffen var drukket, fik jeg flettet en enkelt fløjtesnor... Den pink fløjtede manglede en ordentlig snor, og eftersom jeg ikke har materialer til flere nose workliner, og jeg ikke lige kan finde ud af farvekombinationen i det næste halsbånd, var det en nem løsning.


Fløjtesnor med diamond knots


Nå ja, og godbidderne skulle også lige skæres op - jeg har forsøgt mig med en lidt anden udgave af Sandies "Rumle-guf". Så må vi se, hvad tøserne siger til den, når vi skal træne sammen med Jennifer i morgen formiddag. Fortsættelse følger... her. (Redigeret)


Rumle-guf a la Mia


Tøserne? De er vist ikke til mere i dag ❤❤


Bedste og trætteste venner

Kommentarer

Populære opslag