Når fejl bliver til informationer - HTM/Freestyletræning

I går var Selma og jeg til HTM/Freestyletræning hos Anja - både hårdt, men også godt, lige ovenpå summer camp.

Vi havde udelukkende individuel tid, og da vi var nummer 4 i rækken, havde vi rigeligt tid inden. Den tid brugte jeg blandt andet til at miljøtræne vores start igen, da jeg ved, at Anjas træningsplads i Ballerup er svær for Selma pga alle de dejlige vildtdufte.
På vej hen til første start stak Selma snuden i jorden, og havde tydeligt fået færten af noget lækkert, så jeg var spændt på fokus og intensitet - det viste sig, at hun var megasej til at switche over fra snusemode til arbejdsmode, og hun leverede de fedeste øvelser.

Jeg brugte min tid på at tale med Anja om netop den miljøtræning, og hvad det giver mig af informationer, hvordan det har systematiseret min træning og ændret min opfattelse af "fejl". Hvis starten ikke sidder i skabet, når jeg miljøtræner den, ser jeg det ikke længere som en fejl, men som en information, som giver mig mulighed for at blive klogere på Selma, på vores træning og på hvilken vej vi skal, og det er en virkelig fed proces.
Derudover talte vi om, hvorvidt jeg skulle tilmelde Selma til Hund i Fokus anden weekend i september, hvilket jeg egentlig havde besluttet ikke at gøre, men jeg kan godt mærke, at jeg trænger til, at der skal ske noget og til at få testet, hvor vi er henne - ude i "virkeligheden."
Eftersom jeg er begyndt at se "fejl" som information og netop ikke fejl eller fiasko, vil en udendørskonkurrence være en god mulighed for at få en status, og hvis jeg går i ringen med Selma med det mål, tror jeg, vi er klar til at komme videre. Så nu har jeg tilmeldt os!!




Samtidig er jeg moden til at begynde at arbejde på et FS2-program, og måske også ændre lidt på FS1-programmet, så vi udvikler os og rykker lidt træningsmæssigt, men eventuelle ændringer bliver ikke før efter Hund i Fokus.

Da vi var færdige med vores individuelle tid, gik jeg ind i et "hul" mellem en masse træer og buske og testede starten igen. Selma var helt fantastisk, og da jeg efter release kastede hendes legetøj, løb hun efter det, for derefter at lade det ligge og forfølge en fært i stedet. Det var noget af en wauw-oplevelse, da hun selvfølgelig hele tiden har haft den fært i næsen, men har kunnet abstrahere fra den og arbejde fokuseret alligevel - lige indtil hun fik sit release.

Endnu en fed træning hos Anja, der ikke bød på den store træning af Selma, men en rigtig god snak, der fik sat en masse tanker på plads, og det er langt vigtigere for mig, der hvor vi er lige nu.

Kommentarer

Populære opslag