Så er vi klar til Foundation 2

I går var vi til sidste gang på Foundation 1 hos Johanna Allanach, og det var samtidig sidste gang udendørs. Fra næste uge, hvor vi starter på Foundation 2, skal vi være indendørs i ridehus, og det bliver lidt spændende at se, om og hvordan Selma reagerer på det.

Dagens nye øvelser:

  • Frø: Hunden skal ende med at være fuldt udstrakt - bagbenene bagud og strakt, så man kan se trædepuderne, og forbenene strakt fremad.
    Denne øvelse lokkes frem ved at få hunden ned i dæk, og herefter trækkes den stille og roligt fremad med en godbid foran snuden. Kun ganske kort, og der belønnes ved punktet, lige inden hunden løfter bagparten. Der belønnes en masse gange der, og stille og roligt trækkes hunden længere og længere.
    Hvad skal øvelsen gøre godt for? Det er supergod kropskontrol, og har man en hund, der først har lært at lave øvelsen, men som pludselig ikke vil, har man en god indikator for, at der er noget galt. Derudover er det god træning som hundefører, da man skal kunne se de mindste bevægelser og samtidig ikke gå for hurtigt frem. Som bonus vil øvelsen være fed at bruge i et kommende freestyle-program.
  • Jumbo: Denne øvelse er en "omvendt elefant". Hunden skal altså have bagpoterne op på baljen, og i den færdige øvelsen roterer den om baljen - begge veje selvfølgelig.
    På samme måde som med elefanten, deles øvelsen op i flere momenter: Indtagelsen og bevægelsen. Vi arbejdede med indtagelsen, forståelsen og fastholdelsen af denne. Jeg valgte at lokke Selma op på baljen, hvilket jeg valgte at gøre ved at trække hende henover med en godbid og belønne for to bagpoter på baljen. Når forståelsen er der, skal der signal på, og jeg tror ikke, der skal mange flere repetitioner til, før jeg kan sætte "træd op" på. På længere sigt vil jeg lære Selma også at bakke op på baljen, men først bliver det forfra og derefter rotationen, der kommer fokus på. Selve rotationen kan selvfølgelig både lokkes og shapes frem, men jeg forestiller mig umiddelbart, at den vil blive shapet.

Dagens gamle øvelser:

  • Hoola - dagens challenge: Som forventet klarede vi ikke denne challenge, men den går heldigvis videre til næste uge (eller næste igen).
    Selma har fin forståelse for ringen som target, og hun løber gerne derud, men hun løber ligeså ninjahurtigt tilbage til mig, så det er fastholdelsen i stå, vi skal have fokus på. Eller til at starte med skal vi have fokus på stå´en, og derefter fastholdelsen inde i ringen. Vi knokler videre til næste uge!
  • Cirkle/around: Selma cirkler nu begge veje om mig, uanset om jeg står stille, cirkler modsat eller er i bevægelse - topsejt! Der er ikke så meget at sige til den, udover at den selvfølgelig bare skal arbejdes videre med, så jeg kan begynde at sætte større skidt på og øge tempoet.
  • Twist: Den er ikke helt stabil endnu, men vi knokler videre, og når den er på plads, går vi videre med modsatte side. Men det fede ved at have shapet denne øvelse frem er, at der ingen håndtegn er at fjerne.
  • Elefant: Eftersom Selma er megasej til at komme rundt på baljen, arbejdede jeg med "feet up" og med at stå på 1 meters afstand og med siden til.
  • Med: Rundt om stok den ene vej sidder efterhånden rigtig fint, så det er vist ved at være tid til at gå videre med modsatte vej.
  • Turn: Den er stadig lidt svær uden godbidder, så der skal vi have lagt en plan for at få dem faset ud.
  • Hest: Selma har fået rigtig god forståelse for at søge ind i den position, og det i en vis fart! Så jeg tror, vi så småt er ved at være klar til bevægelse.


Selma og jeg siger tak for denne gang - vi ses i næste uge til på Foundation 2.






Kommentarer

Populære opslag