Selma-Sporhund og Molly-Mantrailer

Vi stod tidligt op her til morgen, for inden Molly og jeg skulle af sted på et heldagskursus i intro til mantrailing hos Pia Johnsen fra mantrailer.dk, skulle Selma og jeg ud og gå det spor, jeg lagde til hende i går.
Sporet var lagt med krondyr, 40 ml schweiss, var 750 meter langt, liggetiden var 13 timer, der var to wiedergange, og Selma fik lov at starte op 20-25 meter fra sporstart.



Selma og jeg gik mod sporstart, og 20-25 meter fra gav jeg hende signal til at begynde at søge sporet op. Hun gik stille og roligt, men med godt træk i linen, og hun gik direkte mod sporstart. Da vi kom til start fortsatte hun og bed sig godt fast i sporet med det samme, og så gik det ellers derudaf i rask tempo indtil første knæk, som hun tog uden problemer. Videre derudaf og ud i wiedergangen (der ikke var planlagt, men terrænet gjorde den nødvendig) Da hun var ved slutningen af den, blev jeg stående, og hun kom fint tilbage og gik direkte ud og tog andet knæk. Så gik det ellers igen videre i rask tempo og med godt træk i linen, indtil vi kom til anden wiedergang og tredje knæk. Igen gik hun fint ud, jeg stod stille, da hun var ved enden, og hun kom retur og tog knækket så fint. Det sidste stykke frem til sporslut gik over stok og sten, kun fandt kloven, fik sin kattemad, og vi var begge glade, tilfredse og stolte.




Evaluering af dagens spor: Vi kan godt lægge flere timer på, så det gør vi næste weekend. Selvom wiedergangene og opstarten gik fint, skal begge dele trænes mere, så det er planen at lægge en masse korte asfaltspor på tirsdag, hvor der udelukkende skal fokus på de to ting.

Derefter tog vi forbi indhegningen i nærheden af sporområdet, så begge to kunne få løbet lidt af, inden den stod på hhv afslapning og Mantrailing - skøn, stille, lun og efterhånden efterårsagtig morgen.




Hjem med Selma og så af sted mod Ringsted sammen med Molly - dog lige med et stop i Jonstrup hos Aino, så vi kunne køre sammen, da vi til en forandring kun skulle have én hund med hver.

Vel ankommet startede vi med præsentation og teori om Mantrailing, inden hundene skulle på.
Hver hund fik 3 søg, og hver fører fik 3 gange som figurant inden frokost. 
Jeg startede med at være figurant for Aino og Saga: Jeg skulle præsentere Saga for en bøtte med kattemad, så hun vidste, hvad belønningen var, bakke, lægge et stykke snavset tøj og derefter forsvinde via en aftalt rute. Herefter skulle Saga følge min fært og finde mig.
Molly skulle finde Aino, og det gik superfint: Hun gik godt i sporene, korrigerede sig selv, og fik ros for at tage knækkene rigtig flot.
Efter frokost tog vi en tur mere, og her skulle Molly finde Ane: Igen gik det rigtig godt, men det blevet noget sværere, da Pia havde planlagt sværere spor (efter at have kigget på hver enkelt ekvipage i første runde) og vinden var taget til. Det betød, at færten hvirvlede rundt på en helt anden måde, og Molly gik ikke direkte i sporet hele tiden, men søgte en del rundt. Det var rigtig fedt at se, hvordan hun knoklede for at løse opgaven: Ikke på noget tidspunkt begyndte hun på overspringshandlinger, opgav el.lign., men hun knoklede og knoklede, indtil hun løste opgaven - jeg var meget stolt over min seje lille Turbotøs og hendes arbejdsiver.

 

Det var et superfedt og inspirerende kursus, og Turbotøsen var megasej!


Molly er SÅ klar!

Molly fandt sporlægger-Ane
En skøn søndag i næsearbejdets tegn er ved at være slut, og jeg er ved at være godt træt også.

Kommentarer

Populære opslag