Træningsdag med Irene Jarnved hos DRK Nordsjælland

Selma og jeg har i dag været til træningsdag i Frederikssund med Irene Jarnved arrangeret af DRK Nordsjælland, og i var så heldige, at brormand, Manfred, og Henrik også var tilmeldt.

Henrik og jeg var lidt spændte på, om Selma og Manfred kunne kende hinanden. Om de kunne det i traditionel forstand, ved jeg ikke, men der var ingen tvivl om, at der var en eller anden form for genkendelse: De smøg sig rundt om hinanden, gik ind under hinanden, nussede og kyssede hinanden i hele ansigtet - de var SÅ søde!

Dagen var en blanding af teori og praksis, og Manfred og Selma var klart de yngste af de i alt 12 tilmeldte hunde med deres 5 måneder. Ikke desto mindre kunne de uden problemer følge med i øvelserne, der blandt andet var:
  • Gå pænt eller fri ved fod efter eget valg. 
  • Kontaktøvelser.
  • Tænd-slukøvelser i form af:
    • Ro på post: Hunden sættes foran fører i sit, og et stykke legetøj "tabes" bag fører, hund bliver i sit, legetøjet samles op, mens hunden fortsat er i sit, og man giver derefter hunden fri og guider den med modsat det sted, hvor legetøjet faldt. Hunden er i sit under hele øvelsen, og den belønnes naturligvis efter behov. Derefter "tabes" legetøj ved siden af fører, senere foran og til sidst smides det, alt mens hunden forbliver i sit, og den må på intet tidspunkt få legetøjet, men belønnes i stedet med godbidder.
    • Tænd: Vild leg med hunden på førers initiativ, som stopper igen, når fører afslutter. Der kan igangsættes og afsluttes med såvel kropssprog som verbale signaler. Legetøjet tages ikke væk, men holdes mellem hund og fører. Hunden får det igen, når fører igangsætter legen. 
  • Bliv i sit med den afstand, vi selv vurderede, vores hunde kunne klare og derefter ros. Formålet med den øvelse var at teste, hvorvidt hunden kunne klare ros uden godbid, forstået på den måde at hunden skal blive siddende, mens den roses, også selvom godbidden først følger, når fører kommer hen til hunden - hunden må altså (naturligvis) ikke rejse sig for selv at hente den forventede godbid hos fører.

Jeg troede, tænd-slukøvelserne ville være for svære for Selma, og jeg var klar til at tilpasse dem hendes niveau, men det gik over al forventning, og hun klarede begge øvelserne superflot!




Selma klarede som vanligt dagen og træningen helt fantastisk. Hun var fuldstændig upåvirket af, at det var en ny træningsplads, og at der var en masse fremmede hunde. Hun er simpelthen en fantastisk lille arbejdsmaskine!
Det var mit første arrangement i DRK-regi, men bestemt ikke mit sidste. Og jeg håber heller ikke, det bliver det sidste sammen med Henrik og Manfred - det var tophyggeligt at ses på den måde.


 

Kommentarer

Populære opslag