Trapper og stoleleg - fed Nose Work Nørdeaften

Lonni og jeg mødtes igen i går til Nose Work hos DKK, hvor den stod på køretøjssøg, trapper, glatte gulve og stoleleg.

Selma lagde ud med køretøj med et ukendt antal kilder og fandt 4 ud af 5 - Molly tog det bagefter og fandt dem alle, men der vidste jeg også, hvor mange der var.
Fælles for begge to er, at de godt kan tåle lidt mere magnet omkring køretøjet i stedet for at gå en del fra, men det må vi jo så bare træne på.

Derefter tog Selma et søg med et ukendt antal kilder ved bagtrappen (3 trapper og 3 plateauer), og her fandt hun 3 ud af 4, inden jeg valgte at stoppe. Hun syntes uden tvivl, at det var megasvært, men hun formåede alligevel at arbejde rigtig fint, og det var så absolut det vigtigste mål i dette søg.
Molly tog det samme og fandt samme kilder. Hun har dog lidt sværere ved det end Selma, men fælles for dem er, at de rykker vanvittig meget begge to.

Endnu et trappesøg fik Selma blindt, men her kendte jeg antallet af kilder. Den første fandt hun (og Molly) ret hurtigt, derefter sprang hun (og Molly) de to næste over, og hurtigt fik jeg en indikation om, hvor den sidste var. Selma havde enormt svært ved at træffe en beslutning, mens Molly var noget hurtigere til det - nok fordi, hun går langsommere på trappen.
Dette søg sad på en trappe, der var ny for dem, og det var tydeligt meget sværere for dem, hvilket var en ret god information.

Vi måtte også lige prøve den der "stoleleg", som så mange taler om i øjeblikket, men vi toppede den med endnu et søg i samme lokale, for at give lidt mere udfordring. Alle tre hunde løste stolene på hver deres måde, men fælles for dem var, at der ikke var mange ben i det, og at de nok skulle komme til kilden!
Selma sprang over stolene efter at have gået lidt frem og tilbage for at se, om der var en åbning, hvilket der ikke var.

Molly brugte ikke meget tid på at gå frem og tilbage, men puffede bare til en stol og lavede på den måde en åbning.
Det andet søg i rummet krævede også lidt problemløsning, som de også alle tre klarede på hver deres rigtig fine måde.

Både Molly og Selma var anderledes trætte efter denne træning, der uden tvivl havde krævet noget mere af dem pga de to trappesøg. De blev presset, men ikke for meget og ikke udover kanten, men præcis dertil, hvor de rykkede sig.

Der er ikke noget federe end sådan en nørde aften!!!

Kommentarer