Alene hjemme og hvalpetræning

I dag var dagen, hvor jeg startede på arbejde efter 9 fridage, der er fløjet afsted, og dagen hvor Selma skulle være sådan rigtigt alene hjemme. Puha, det var ikke sjovt - for mig!
Kl.9 kørte jeg på arbejde, og jeg vidste, at Nicolai ville komme hjem fra eksamen omkring kl.11, så det drejede sig om ca. 2 timer, men hold nu op, hvor var det to lange timer! Selma blev bevæbnet med frossen Kong, tændt radio, tyrepenis og Bachs dråber, jeg satte Presence til, satte mig ud i bilen og trak vejret dybt... I løbet af de to timer kom der 17 videoer med registreret bevægelse, og ud af dem var der 3 med småhyleri på. Heldigvis var det ikke 3 i træk, og efter hver af dem kom der en anden, hvor lillefisen lå eller gik med logrende hale, så helt slemt kan det ikke have været. Der var også en enkelt video med piberi, der endte i et dybt suk, da hun lagde sig på puden - altså må det have drejet sig om hhv. lettere utilfredshed og træthed.
Nicolai kunne, da han kom hjem, berette om glad Selma, der end ikke havde tisset, men bare væltet sin vandskål - puha, så kunne jeg ånde lettet op, da det lod til at være gået fint. kl.13:45 gik Nicolai igen, her fik hun refill i Kongen, og indtil jeg kom hjem ½ time senere, åndede alt ro.
Heldigvis har Nicolai sommerferie nu, og Tobias har sidste eksamen på mandag, så den bette skal ikke være alene så mange timer endnu, da de forhåbentlig står op før kl.15:30 bare nogle af dagene...

Her til aften var vi af sted til anden omgang hvalpetræning hos Aino og Du og din HUND - Selma er en stjerne, og hun gør det SÅ godt i alle øvelserne. Selvom hun kun er 9 uger, er hun allerede superlækker at arbejde med - det er simpelthen en fornøjelse uden lige at træne med hende.

I dag lavede vi følgende øvelser:
  • Kontakt - denne gang udvidet med at kaste en godbid, hvorefter hunden skal vælge at søge tilbage og tage kontakt igen
  • Følge/Kontakt under baglæns gang - første step mod lineføring/fri ved fod
  • Håndtarget/dut på hånd/touch
  • Løbeleg - relationsopbyggende og indkaldsfremmende øvelse
  • Halsbåndleg, der forebygger angst for at blive grebet i halsbåndet
Sit valgte vi at springe over, da jeg p.t. ikke har brug for en hund, der vælger at sætte sig ned hele tiden, og når jeg får brug for sit, så er det jo heldigvis verdens nemmeste øvelse at lære. I stedet valgte vi at træne ro på tæppet, mens vi kiggede på, at de andre trænede sit. I min verden er det meget vigtigere at kunne være i ro, mens andre træner end at kunne sitte på kommando, og jeg ved godt, hvad jeg helst vil skulle lære min 6 mdr gamle hund af sit eller ro.


Træt og fredfyldt lille Selmamus efter træning


Kommentarer

Populære opslag