SuperSelmas andet døgn

I dag skulle vi starte til hvalpetræning, så der blev sparet på krudtet indtil kl.16.30, hvor vi kørte mod Smørum og Du og din HUNDs træningsplads.
Eller sparet på krudtet er så meget sagt, for hun er fuld af krudt og ballade, den lille seje SuperSelma, men der var sparet på planlagte aktiviteter.




Molly og Selma har brugt dagen på at lære hinanden bedre at kende, og det går bare helt fantastisk godt! Det er rørende at se, hvor godt de allerede har fundet hinanden, og jeg er sikker på, de nok skal få rigtig meget glæde af hinanden.





Det meste af dagen er dog brugt på at sove, og det er foregået i kravlegården hver gang. Når hun vågnede, begyndte hun at bide i lidt legetøj eller gnave i et ben - altså intet piberi, hvilket gør mig fortrøstningsfuld i forhold til alene-hjemmetræningen, som jeg har tænkt mig at opstarte rigtigt i morgen eller lørdag, alt efter hvor træt hun er i morgen. 
Når Selma hverken sov eller var haven, fandt hun selv på måder at holde sig beskæftiget - uopfindsom eller bange af sig kan man ikke beskylde hende for at være, og man kan vel næsten sige, at hun empowermenttræner sig selv:







Så blev det tid til hvalpetræning, og som klassens yngste elev klarede hun sig supergodt igennem både at være demohund, holde frikvarter og selve øvelserne, men da sidste øvelse var klaret, faldt det bette myr i søvn i græsset og måtte bæres tilbage til bilen.

Vi trænede følgende øvelser:
  • Ro (sidde sammen på tæppe og evt hjælpe hunden i ro vha rygsækøvelsen)
  • Kontakt (beløn for øjenkontakt)
  • Jesusøvelsen (beløn for øjenkontakt og fravalg af hænder med godbidder)
  • Følge (beløn for følge efter øjenkontakt og navn/kald)
  • Friste og belønning med trækkeleg
  • Selvkontrol (frivilligt at trække sig fra lukket hånd med godbidder)






I morgen formiddag skal vi til Lille Skensved for at have taget billeder af Selma. 
Camilla Johannessen, der har Grafiko.dk, har søgt hvalpe på 8-10 uger til fotografering i hendes studio, og jeg har været så heldig, at Camilla gerne ville bruge Selma som model.

I morgen eftermiddag står den på en tur til ishuset ved Damhussøen, hvor vi kombinerer møde med veninde og vores piger med miljøtræning for den bette.




Kommentarer

Populære opslag