Dagens HTM-konkurrence på Garbogård

I dag har Molly og jeg været til HTM-konkurrence på Garbogård, hvor vi skulle op i FS1 og træningsklassen.
Vi har ikke fået trænet ret meget siden sidste konkurrence, da der er gået lidt hvalp i den, så der var ikke de store forventninger til i dag - ikke udover at vi skulle have en hyggelig dag.
Jeg havde hørt, at det var en svær hal for de fleste hunde, og efter at have set de første ekvipager, kunne jeg godt se, at de havde det svært. Dertil kom at man skulle ned af en trappe med tre stejle trin.
Da det blev vores tur, kom vi fint ind i opvarmningsområdet, og Molly klarede da også trapperne ok, selvom hun ikke brød sig om at gå på dem. Opvarmningen gik fint, og vi kom godt ind på banen, men så snart jeg bad Molly sætte sig ned for at gøre klar til startpositionen, gik der noget galt - hun satte sig ned, men ørerne lå helt tilbage, og hun var tydeligt ikke tryg ved situationen. Musikken startede, og hun ville hverken sætte sig i bamse, twiste eller gå ind i slalommen. Derefter tog fanden ved hende, og hun løb af sted mod bunden af hallen - her satte hun sig for at komme af med noget, men jeg fik afledt hende, og kunne godt se, at den var helt gal. Hun ville bare ud fra derfra, og det kunne ikke gå hurtigt nok, så jeg valgte at kalde på hende, hvorefter vi sammen løb ud af hallen. Da vi kom ud og havde gået lidt rundt, leverede hun en ordentlig omgang splat - rigtig stressmave. Der havde intet været tidligere på dagen, og der var intet efterfølgende.
Vi diskede selvfølgelig os selv ved at løbe ud af ringen, men i den situation betød hverken bestået eller point noget som helst. Det vigtigste var at vise Molly, at hun kan stole på, at jeg hjælper hende, hvis hun er i en situation, hun ikke kan overskue - derfor hjalp jeg hende ud af situationen, og vi løb ud sammen, så hun ikke blev tvunget til selv at forlade ringen eller på anden måde melde ud.
På sin vis var jeg glad for ikke at "risikere" at få 4 eller 5 Q-point og dermed blive smidt ud af klasse1, da jeg ikke synes, vi er klar til klasse 2 endnu. Det eneste, jeg var ked af, var, at Molly havde fået en dårlig oplevelse. Derfor var jeg rigtig glad for, at vi havde tilmeldt os træningsklassen også, så jeg havde mulighed for at gå ind i ringen med hende igen, og denne gang med godbidder.
Jeg lovede Molly, at jeg ville passe på hende, og at vi skulle ind og have det sjovt. Opvarmningen gik igen fint, og jeg havde besluttet, at uanset hvad skulle det være en god oplevelse. Hvis vi bare skulle sidde stille og kigge, mens godbidderne regnede ned, så var det det, vi gjorde. Det viste sig dog, at Molly var klar til at arbejde, og hun leverede en virkelig god præstation - jeg var meget glad bagefter! Dog primært fordi, hun havde fået en god oplevelse, og dernæst fordi jeg nu godt tør tilmelde mig konkurrencer på Garbogård igen.




Jeg havde ingen fornemmelse af, hvordan det var gået rent pointmæssigt, men det viste sig at være gået rigtig fint, og vi fik 26,1 point, hvilket jeg er rigtig godt tilfreds med.
Sonjas kritik er jeg også ganske glad for:
  • Udførelse: 8,8 point og "Super :-)"
  • Sværhedsgrad: 8,6 og "Godt sammensat program, god variation, godt flow"
  • Fortolkning: 8,7 og "Super timing (selvom hun ikke ville kysse dig til sidst :-) )"




Min plan for efteråret ser nu ud til at holde med vores disk i dag:
20.august er vi tilmeldt FS1 og træningsklasse 1 i Sorø, og da vi stadig mangler 4 Q-point, før vi bliver smidt ud af klasse 1, kan vi godt stille op som planlagt. Dernæst er planen en konkurrencepause henover efteråret. Her skal vi træne FS2-programmet og tage de to sidste færdighedsprøver - om alt går vel, er planen at stille op i FP3 28.august til DAFs konkurrence.
Forhåbentlig skal jeg også have Selma op i sandkasse-klassen i løbet af efteråret.



Kommentarer

Populære opslag