Skøn søndag med seje Selma

Den primære plan for dagen i dag var at rykke på alene-hjemmetræningen, som skal være på plads til på torsdag, hvor min ferie er slut. Det er dog en anelse svært at alene-hjemmetræne, når resten af familien er hjemme, men vi kom da videre, og en del gange i løbet af dagen var Selma alene i huset (i kravlegården), mens vi andre var i haven - godt nok sovende de flere af gangene, men hun sover jo bare det meste af tiden endnu. Det største skridt var dog, at hun selv faldt i søvn i kravlegården hver gang, hun skulle sove, i dag - altså ingen inde hos hende eller ved siden af hende. I morgen rykker vi videre på den del af træningen.

Selma har hørt en del nye lyde i dag: Støvsugeren, hækkeklipperen og køkkenmaskinen. Som med alt andet var hun fuldstændig upåvirket, og specielt støvsugeren, der bevægede sig tæt på, ville hun gerne undersøge nærmere.

Vi er begyndt at betinge vores indkaldssignal, ligesom jeg sætter det på, når Selma kommer løbende hen til mig i fuld galop. Øjenkontakten går det rigtig fint med, og den holder hun i 4-5 sekunder ad gangen nu. Følget går også rigtig fint, og der er vi oppe på 2-3 skridt. Øvelsen med trækketovet fik jeg, som som planlagt, ændret lidt i: Jeg nedgraderede legetøjet og fandt et plain fleecetov og opgraderede godbidderne til lick treat med bacon. Den kombi gav succes, så det er den, vi kører videre med det næste stykke tid.




Tilvænning til soignering er også påbegyndt i dag. Børstningen gik fint, det sagde den bette ikke noget til, men negleklip var Selmapigen ikke begejstret for! Vi fik klippet alle kløerne, og det er heldigvis ikke selve klipningen, hun opponerer mod, men konceptet at ligge stille - spild af tid! Så den del skal vi have trænet noget mere på.

Jeg havde håbet at kunne nå at gå det første korte spor med Selma her i weekenden, men som sagt går tiden alt, alt for stærkt. Lige inden aftensmaden lykkedes det dog: Selma var vågen, jeg var ikke i gang med andet, og der lå optøet klov og -vand på køl. Camille og jeg gik ud med Selma, og mens de to gik rundt derude, lagde jeg et spor på asfalten/fortovet på slæb af, og klovvand fra, rådyr. Til at starte med sad Selma og kiggede på mig, men da der ikke skete noget, begyndte hun at snuse rundt, og hun tog lynhurtigt sporet op: Efter de første ca. 5 meter belønnede jeg hende med en mini-kong, hvilket hun lod til at tænde på og se som en god belønning. Vi tog yderligere to små stræk, og så var hun også træt, men vi fik da gået 10-15 meter, hvilket jeg synes, er rigtig godt klaret, når det er lillens allerførste spor - hun ER sg* sej, den lille Superselma!
Efter aftensmaden fik Molly lov at gå sporet, som jeg med vilje havde lavet længere, og som nu havde ligget 1½ times tid.




Jeg glæder mig allerede til at lægge næste spor til supertøsen, og jeg er godt nok glad for, at jeg har lært at gå asfaltspor på Modul 1, da det gør det noget nemmere, og er langt mere overskueligt i opstarten med en ny hund. I løbet af efteråret satser jeg også på at tage Modul 2 og sporlæggerkursus hos Sportræning.dk



Kommentarer

Populære opslag