Selmas første døgn i Galehuset

Nu har Selma været en del af Galehuset i et døgn, og det går forrygende. Hun er sød, mild, nem, fræk, sjov, sej og noget af det skønneste.




Natten har hun tilbragt i sit lille stofbur inde i kravlegården og med mig liggende ved siden af på en madras. Hun var ikke udtalt tilfreds med at skulle ligge derinde, men det kommer nok. Vi har været ude for at tisse to gange i nat, og der har ingen uheld været endnu. Selvfølgelig kommer hun i haven efter søvn, mad og leg, men flere gange har hun selv søgt døren, hvor hun har gået, let pibende, frem og tilbage - dygtig pige!

Lillefisen spiser ikke ret meget endnu, men der foregår også så meget andet, og der er pludselig ingen, der tager maden fra en, hvis man ikke holder sig til. Molly og Selma får indtil videre mad på hver side af kravlegården - Molly kunne ikke drømme om at tage Selmas mad, men hun skal have lov at have sin i fred for Selma, og på den måde kan de stille og roligt lære at spise ved siden af hinanden.

Kravlegården var egentlig primært sat op, for at Selma ikke skulle ødelægge ting, og for at hun og Molly begge kan slappe af, når de er alene hjemme. Der går lige nogle dage, før alene-hjemmetræningen påbegyndes, men det var meningen, at Selma skulle vænne sig til at være derinde, inden vi kommer dertil.
Den har allerede nu vist sig at være rigtig god, og Selma søger nogle gange selv derind og op i en kurv, når hun bliver træt - andre gange smider hun sig bare midt i det hele eller under sofaen. I løbet af dagen i dag har hun ligget derinde og sovet med lukket låge i op til et par timer af flere omgange. Imens har jeg været i både kælder, på 1.sal og i køkkenet, dvs udenfor synsvidde, hvilket er gået fuldstændig problemfrit. Helt uden at tænke over det, har vi lavet separationstræning, og de første spæde skridt mod alene-hjemmetræningen er allerede taget.




Derudover er dagen i dag blevet brugt på at udforske både hus og have og at lege med Molly - de to kommer helt fantastisk godt ud af det med hinanden. Det er SÅ skønt! Molly er tålmodig og sød, lader hende tumle sig, men siger alligevel fra, hvis Selma bliver alt for kæk.




Vi har været en tur nede på skolen til møde, og der var Selma selvfølgelig med. 
Hun startede med at ligge i sit bur med noget guf, men efter 10-15 min blev det kedeligt, og hun var på arm resten af tiden. Det mødet var slut, fik hun lov at tøffe lidt rundt i den store, tomme skolegård.





Vel hjemme igen og efter endnu en tur i haven med leg og udforskning, tog Selma endnu en ordentlig lur i kravlegården, inden Camilles veninde, Merle, kom og nussede. 



Når man falder i søvn, mens man drikker


I morgen starter vi til hvalpetræning hos Aino og Du og din HUND, så vi har også brugt dagen i dag på at betinge Selmas navn og selve klikket.
Nu skal der skæres godbidder og pakkes legetøj, tæppe og vandskål. 



Kommentarer

Populære opslag