Hvalpetræning med SuperSelma

Her til eftermiddag var vi til tredje træning på hvalpeholdet hos Du og din HUND - en lille sluttet flok, måske pga Sankt Hans... I hvert fald var vi kun fire, hvilket kunne mærkes på tiden og dermed antallet af øvelser, og i sidste ende også trætheden hos hvalpene - Selma var i hvert fald godt brugt til sidst. Men hun klarer det bare så superflot! På trods af, at hun kun er 10 uger, er hun på hele tiden, hun er knivskarp i alle øvelserne og helt fantastisk at træne med. Jeg er dog også meget opmærksom på ikke at lave for mange repetitioner med hende, så hun kan holde hele timen ud, og det kan hun faktisk godt. Samtidig er der den fantastiske sidegevinst ved pauserne, at vi får trænet en masse ro og lidt selvkontrol.
I frikvarteret blev Selma sat sammen med Ridgebacken i dag, da fraværet gjorde, at det passede bedst sådan. Hun fik sin sag for, men det gik fint, og der blev i dén grad tumlet rundt - efter 5 minutter havde hun dog fået nok, og der fik hun tydeligt fortalt, at hun ikke gad ham mere.

Vi lavede følgende øvelser i dag:
  • Kontakt med varighed: Lille sejlingen er oppe på omkring 10 sekunder, og målet er 4-5 sekunder
  • Følge med vending - forløberen til lineføring: Super fin kontakt og følge, vendingen sidder i skabet, og lillefisen er klar til, at vi sætter skridt på.
  • Papkasseøvelsen / 101 ting man kan lave med en papkasse: Den bette er lynhurtig og byder ind med en masse adfærd - her er det mig, der skal være hurtigere og se alle bevægelserne. Jeg tænker, at det bliver nemmere herhjemme uden line på, da der så kan komme lidt mere afstand på, og jeg dermed har bedre mulighed for at se det hele. Den øvelse glæder jeg mig rigtig meget til at arbejde videre med.
  • Dead or alive - slip legetøjet når det er slapt: Selma er glad for legetøj og meget nem at belønne på den måde, men det er også svært for hende at slippe igen. Det gik dog superfint - når ikke lige tænderne sad fast i legetøjet.
  • Indkald med snudedut: Perfekt! Og så oveni købet med ryggen til - altså Selma med ryggen til mig. Selma kom styrtende på indkaldet, duttede, og hun fik masser af guf og ros, før linen stille og roligt kom på.
  • Snudedut med afstand og kast af godbid: Der var lillefisen træt, så der var ikke samme energi, som der er i øvelsen herhjemme, men hun har tydeligt forståelse for øvelsen, og hun synes, den er sjov. 


Der trænes ro.
Mere ro.
Lille trætte smukling

Kommentarer

Populære indlæg