Nytårsspor - eller sportræning del 4 - træning 13

I går blev nytårssporene lagt i Vrangeskov ved Ringsted, og her til morgen mødtes vi i DRK vildsporsinstruktørteamet for at gå spor og sige godt nytår til hinanden - det var tophyggeligt, og som bonus er der forhåbentlig trætte hunde i aften, når det går løs med brageriet.


Sporslut


Træningsplan for Selma uge 10-12 (12/12-1/1-2017)

  • Wiedergange/meget spidse vinkler: Jeg havde lavet en enkelt wiedergang på Selmas spor. Hun udredte den, ikke imponerende, men hun udredte den, og til hendes "forsvar" skal siges, at det blæste rigtig meget lige der, hvor wiedergangen lå.
     
  • Liggetid: 22-24 timer: Ikke trænet på dette spor.
     
  • Længde: 1000 meter: Ikke trænet på dette spor.
     
  • Motivation på asfalt: Ikke trænet på dette spor.
     
  • Større søgeradius/mere rem: Selma fik som planlagt en del rem at arbejde i, og hun fik også lov at gå af sporet ind i mellem. Både hun og jeg har godt af at få det trænet. Det betyder, at jeg bliver bedre til at læse, hvornår hun er på, og hvornår hun er gået af, og Selma lærer, hvad hun skal gøre, når hun mister sporet.
    Med en enkelt undtagelse, var hun faktisk ret tydelig at læse - i hvert fald når jeg ved, hvor sporet ligger.
    Vi skal uden tvivl træne rigtig meget mere på det.
  • Systematik i afsøgning af kassen: Ikke trænet på dette spor.

  • Evt. sideløbende markering: Vi er så småt startet op i går - jubii!
    Endnu ingen træning med schweiss, men træning i selve markeringsadfærden med mønt/metalskive.

  • Generelt: Dagens spor var 700 meter langt, 20 timer gammelt, lagt med klove fra då og med 50 ml schweiss.
    Som det ses på kortet nedenfor, gik Selma ved siden af sporet på det sidste stykke, men det lykkedes hende alligevel at finde sporslut. Det passer med, at hun har gået i vindsiden af sporet, og selvom det ser voldsomt ud på billedet, var det ikke mere end max 10 meter fra.
    Dagens læring er, at Selma afgjort har sværere ved at gå i løvskov end i granskov, så det skal jeg have i baghovedet, når vi vælger terræn.
    Ellers var det et rigtig fint spor, og jeg synes, Selma gik godt, og jeg bliver selv bedre og bedre til at læse hende.


Selmas spor


Molly fik - igen i dag - sit eget friske spor - denne gang på 600 meter og med en liggetid på 21 timer. Det var som Selmas lagt med dåklove og med 50 ml schweiss.
Bortset fra at der hoppede et levende dyr rundt på sporet 50 meter foran os, som hylede Molly lidt ud af den, så gik det rigtig fint, og både Molly og den nye sele var en fornøjelse af lufte på sporet. 


Mollys spor


Efter sporene mødtes vi, talte om sporene, hyggede os og fik sagt godt nytår med både kransekage, chokolade og champagne - en skøn og tophyggelig måde at bruge nytårsaftens formiddag på.


Skål og godt nytår
Foto: Anette Ilsøe

Foto: Anette Ilsøe

Nytårsbordet aka Rudys bagagerum
Foto: Anette Ilsøe

Kommentarer

Populære opslag