Nytårsstatus

Nu hvor 2017 så småt banker på, er det vel meget passende både at se tilbage på 2016 og kigge frem mod 2017.

2016 har i dén grad været et begivenhedsrigt år - på både godt og på ondt...
Vi gik ind i 2016 med Dexter, der havde haft adskillige epileptiske anfald i løbet af dagen og aftenen, og det fortsatte ud på natten - absolut de værste anfald nogensinde og fordelt over næsten et døgn. Derefter blev han aldrig rigtig sig selv igen.
Det var ikke den "rigtige" Dexter, der gik med ind i 2016, og vi indså hurtigt, at situationen ikke var holdbar, hverken for ham, Molly eller os. Kastration og massiv medicinering blev forsøgt i løbet af januar, men da der kom nye, voldsomme anfald d.10.februar, måtte vi sige farvel til vores elskede lille D - kun 1½ år gammel.


Dette billede blev taget 1 time før, vi sagde farvel.
Den smukkeste lille dreng, fik lov at komme i haven og svine sig til i mudder en sidste gang


Det var en hårdt start på 2016, som heldigvis kom til at vise sig fra sin bedre side!

I foråret begyndte overvejelserne om en "lillesøster" til Molly, der var trist og stille efter at have mistet sin bedste ven, familien savnede lidt mere liv, og jeg savnede endnu en træningsmakker.
Vi var fuldstændig enige om, at vi ikke skulle have en FT springer mere, og vi skulle heller ikke have en han, da det på ingen måde skulle være en erstatning for Dexter, der aldrig vil kunne erstattes.
Valget stod mellem en FT cocker spaniel, en Aussie eller en labrador af jagtlinjer - egentlig var valget nok truffet på forhånd, jeg skulle bare være klar til at acceptere, at vi ikke fik en Mollyklon.
Da jeg var det, gik jagten på den rigtige hvalp ind: En labradortæve af jagtlinjer - sort eller gul var underordnet. Et foredrag om avl og opdræt, en masse research, en masse mails og en masse telefonsamtaler skulle der til, før jeg fandt kuldET og min kommende nye stjerne. Eller matchet og opdrætter Henriette Vincents blev fundet, opdrætter godkendte os, og så var det ellers bare at vente på første store milepæl: Var Kiwi så rent faktisk drægtig? 
Det var hun heldigvis - så langt så godt! Men kom der så også minimum én tæve? Eftersom jeg stod først på listen til en tæve, var chancerne gode, men der var ingen garantier, så ventetiden var ikke forbi...
D.12.april 2016 oprandt dagen: Min lille, smukke, fantastiske powerprinsesse SuperSelma blev født!


Selvfølgelig ligger lille Frøken Lilla på tværs hen over alle sine søskende - hun skulle (og skal stadig) frem i verden!


Herefter var 8 ugers ventetid ingenting, for jeg vidste, hun var min - eller måske var det lidt lang tid, specielt fordi hun boede så langt væk, men det var til at have med at gøre, og 7.juni 2016 kørte Camille, Sebastian og jeg til Bjerringbro for at hente Selma-pigen hjem.


Lille seje SuperSelma


Det halve år, der er gået, siden Selma flyttede ind i vores hus og vores hjerter, har været intet mindre end fantastisk! Hun er alt det, jeg drømte om, og meget mere 💕 Hun er sød, kærlig, smuk, sjov, fræk, artig, fyldt med energi, arbejdsglæde og har et lækkert, lækkert drive - kort sagt: En rigtig powerprinsesse.
Jeg elsker at arbejde med hende, og vi er allerede nået langt i 2016, synes jeg.

 • Vi er kommet rigtig godt i gang med sporarbejdet, og vi fik vores 1.præmie på 400 meter/3 timers prøven.
 • Vi er kommet rigtig godt i gang med den grundlæggende jagttræning.
 • Trickstræningen er vi også godt i gang med, og Selma har stiftet bekendtskab med HTM-konkurrencer: En gang i sandkasseklassen og en enkelt gang i færdighedsprøve 1 (dog uofficielt).
 • Et enkelt skue er det også blevet til.
 • Nose Work er vi kommet i gang med her i slutningen af året, og også det går rigtig fint.

Jeg glæder mig til at tage hul på et nyt træningsår med min lille powerprinsesse, og vi har mange planer for 2017:

 • Vi arbejder selvfølgelig videre på sporet, og jeg har planer om både enetimer, kurser og samtræning med hyggelige og dygtige spornørder.
  Målet for første halvår 2017 er at komme igennem 400 meter/20 timers prøven med en 1.præmiering og også gerne enten 600 m/20 timers eller 1000 m/20 timers prøven. Og så bliver vi forhåbentlig klar til UHM 2017 i august.
 • I 2017 arbejder vi også videre med jagttræningen: Til januar starter vi på endnu et jagthold hos Aino og Du og din HUND og et brugsprøvehold i DRK Midtsjælland.
  Målet for første halvår 2017 er at bestå brugsprøven.
  Når vi har den i hus, tror jeg, vi sætter jagttræningen på pause, men nu må vi se, hvad der sker.
 • Tricks og HTM/freestyle arbejder vi også videre med i 2017 - allerede 2.januar skal vi på et konkurrenceforberedendekursus i motivation og forstyrrelser for unghunde, og til februar starter vi på et nyt trickshold hos Anja og Aktivt Hundecenter.
  Målet for første halvår 2017 er at stille i sandkasseklassen 1-2 gange mere, alt efter hvor mange HTM-konkurrencer, der er, før Selma bliver 12 måneder. Derudover er planen at bestå færdighedsprøve 1, men da vi først kan stille i den, når Selma er fyldt 12 måneder, må vi se om det kan lade sig gøre i første halvår, eller om vi rammer andet halvår 2017 - det er ikke så vigtigt.
 • Skuer og udstillinger er ikke noget, jeg som udgangspunkt har tænkt mig at gøre det i i 2017 - det skulle bare prøves af, og når vi forhåbentlig en dag har brug for et udstillingsresultat, så tager vi det til den tid, og der skal Selma alligevel være minimum 24 måneder.
 • Nose Work er derimod noget, vi vil gøre det mere i i 2017 - det er superfed aktivering, og det går godt i spænd med sporarbejdet.
  Mål som sådan har jeg ikke for første halvår 2017, men skulle der komme en uofficiel konkurrence, kunne jeg da godt finde på at stille Selma der om ikke andet for at teste status på træningen.
Det bliver uden tvivl et travlt og spændende år, vi går i møde i 2017, og jeg glæder mig til at træde ind i det sammen med Selma.
Der er ingen tvivl om, at alle aktiviteter hverken kan eller skal have samme prioritet, og som det ser ud nu hedder prioriteringen: Spor, jagt/brugsprøve, Nose Work og HTM/freestyle - det vil ændre sig over tid, efterhånden som vi kommer længere i de forskellige discipliner, men det er sådan, prioriteringen ser ud i første halvdel af 2017.


Molly og Selma - mine to fantastiske sortlinger


Molly, min fantastiske Turbotøs, min læremester 💖 Hold nu op, hvor har 2016 været et begivenhedsrigt år for os rent træningsmæssigt:

 • På tricks- og HTM/Freesylefronten bestod vi færdighedsprøve 2 og 3, og vi debuterede i freestyle klasse 1 i februar. Og hold nu op, hvor er det gået over al forventning - i løbet af bare 3 konkurrencer havde vi point nok til at rykke op i klasse 2, men vi valgte at blive i klasse 1 så længe som muligt. I august, efter 6 konkurrencer, blev vi "smidt ud" af klasse 1, fordi vi til konkurrencen der fik endnu 5 point og samlet mere end 22 point. Resten af 2016 har vi brugt på vores nye klasse 2 program, som vi debuterede med (uofficielt) til juleafslutningen i december.
 • På sporfronten betod vi anlægsklassen i Sverige, og vi fik to 1.præmier på 400 meter/3 timers prøven og to 1.præmier på 400 meter/20 timers prøven. Herefter har vi haft lagt sporarbejdet lidt til side, da jeg blev nødt til at prioritere en anelse.
 • Nose Work er en ny disciplin for os, men også her er det gået rigtig fint - med en 1.præmie til julesøg og en rigtig fin konkurrencedebut forleden dag.

Også Molly glæder jeg mig til at tage hul på 2017 sammen med - vi har ikke helt så mange planer, men til gengæld er det lidt større projekter:

 • Færdighedsprøve 4 eller Titelprøven skal vi have i hus i løbet af 2017, men jeg har ikke lagt nærmere planer end det.
  Det vigtigste på den front er nemlig, at vi skal debutere officielt i freestyle klasse 2 med det nye program. Om det bliver i april eller maj vides ikke endnu, det afhænger lidt af konkurrencerne.
  Rent træningsmæssigt fortsætter mit nuværende HTM/Freestylehold ind i 2017, og jeg melder mig på endnu et med start til marts. Derudover starter vi til februar på trickhold målrettet mod HTM-udøvere - også hos Anja og Aktivt Hundecenter.
 • Sporarbejdet har jeg tænkte mig at genoptage med Molly i 2017.
  Vi har ingen mål for året, udover at hygge os og have det sjovt på sporet.
 • Nose Work kommer vi til at gøre det mere i i 2017, og når der kommer endnu en uofficiel konkurrence, er vi klar.
  Målet for 2017 er at stille til vores første officielle konkurrence i denne disciplin.

Jeg glæder mig til - forhåbentlig - at fortsætte den gode udvikling, Molly og jeg har haft i 2016, og for hendes vedkommende ligger der også en klar prioritering, der hedder: HTM/Freestyle, Nose Work, spor.


Molly, vinder af Nose Work julesøg


Det er ikke kun mine egne hunde, der skal trænes i 2017... I januar lægger jeg ud med at holde et schweisssporkursus for begyndere for Du og din HUND, og jeg er derudover blevet tilknyttet DRK Midtsjællands vildtsporsinstruktørteam, hvor jeg skal gå føl i hele 2017.
DRKs nose work-begynderhold starter jeg endvidere på som føl i januar.
Derudover er der uddannelsen til HTM-dommer gennem DKK, som jeg forventer at afslutte med eksamen i efteråret 2017.

Så 2017 bliver på alle måder et spændende år, som jeg glæder mig til at tage hul på sammen med mine fantastiske sortlinger og en masse skønne hundetosser - BRING IT ON!

Kommentarer

Populære indlæg