Good to be back

Her til aften var der opstart på endnu et jagthold hos Aino og Du og din HUND - Selma og jeg havde ikke været der ret mange gange på forrige hold, så det var fedt at komme i gang igen.

Ainos nye system med at udlevere en seddel med dagens øvelser fungerer supergodt. Det er fedt selv at kunne lægge fokus der, hvor det giver mest mening, at kunne holde pauser, som det passer eller bare køre videre, som det passer.

Dagens program var:
  • Stopfløjt
  • Dirigering
  • Apport
  • Bliv i sit
Vi lagde ud med stopfløjt, som jeg tænkte, vi lige skulle opfriske og pudse af, da vi ikke har trænet det længe, men hold da helt k*ft, hvor var hun sej, den bette Minimyre! Hun knaldede måsen i græsset, og der blev hun siddende, til hun fik lov at løbe efter evt kastet legetøj.

Dernæst tog vi dirigeringen, og også her lagde jeg forsigtigt ud, fordi det er længe siden, vi har trænet det sidst, men her kunne vi også rykke med syvmileskridt, og i løbet af få repetitioner, var vi ude på små 20 meter, havde verbalt signal, arm og ingen "stopklods" på.

Drikkepause og lidt ro på post - selvom det var en god temperatur at træne i, kunne jeg godt se på Selma, at hun havde det varmt (og hun var stadig lidt træt fra narkose og røntgen i går), så vi pausede lidt og fortsatte derefter med lidt bliv i sit.


Det er vigtigt at holde pause!


Vi gik videre med apporteringen. Både hele apporteringer med fint udløb, opsamling, lige returløb og pæn rolig aflevering - både med dummies og metalapportbuk - generalisering af hold fast samt selvkontrol i forbindelse med kast.


Generalisering af hold fast


Til sidst i det træningspas blev energireserverne tømt, og der var ikke mere tilbage i den lille Powerprinsesse. Men hun gjorde det også så fint, så fint - selvom hun blev træt, så det var vist helt på sin plads at stoppe et par minutter før tid og bare sidde og slappe af og hyggesnakke med et par af de andre, hvis hunde også var færdige.


Franske vafler


Eftersom jeg har vundet en Karen Volf konkurrence på fb, tog jeg kage med i dagens anledning, og vi sluttede første træning af på hyggeligste vis.

Kommentarer

Populære opslag