Jubiii - jagttræning!

Torsdag er jagttræningsdag - også med en forstuvet ankel!
Selma skal ikke bøde for, at mine ankler ikke kan finde ud af at arte sig, så godt viklet ind i diverse støttebind, drog vi til jagttræning hos Du og din HUND.

Da vi landede, lagde jeg ud med en af de øvelser, vi lærte af Helle Døj i weekenden, hvor vi var på hvalpetræf, og selvom det var svært pga en blanding af vanskeligheder med at gå og pga trafik i området, fornemmede jeg, at det kan komme til at fungere rigtig godt. Jeg bilder mig i hvert fald ind, at vi gik en roligere transport til træningspladsen samt mere afslappet opstart.

Vi lagde ud med stopfløjt én og én sammen med Aino: Denne gang med en genstand i bevægelse (legetøj + ridepisk = fugl) som endte ud i bevægelse = spontan sit 💪💪💪 Megasejt!!

Dernæst trænede vi jagtfod, eller rettere position og det første skridt. Selma er så småt begyndt at forstå, at det ikke nytter noget, hun blæser af sted som skudt ud af en kanon, men at hun skal vente på mig. Så vi fortsætter på den måde, og så får vi forhåbentlig udvidet med distancerne også.

Bliv i sit fik vi trænet, og jeg vil skyde på, jeg kom ud på 35 meter, da vi trænede det alene.


Lille prik = Selma i sit på 35 meters afstand


Derudover fik vi trænet bliv i sit på linje og med distraktioner (hhv slæbende, løbende og hoppende and) - her valgte jeg at sætte kriterierne væsentligt ned og kun gå omkring 5-7 meter fra Selma, hvilket gjorde, at hun til gengæld fik succes.

Lidt dirigering blev det også til samt stopfløjt ude ved skålen. Jeg kan ikke helt beslutte mig for, om jeg var tilfreds med stoppet eller ej, men det må vi se på næste gang.

Jeg havde taget min BR-pistol med, så vi kunne øve lidt skud. Det foregik igen én til én, og Aino kastede legetøj, mens hun skød. Der er ingen tvivl om, at Selma forbinder skud med noget sjovt og med, at der falder noget ned.

Igen en tophyggelig og rigtig god træning - afsluttet med røverhistorier og cola.
Anklen holdt heldigvis, men jeg kunne godt mærke den, da jeg kom hjem...

P.S. Tøserne er fri for hjerte-lungeorm!

Kommentarer

Populære opslag