Sunday, sunny Sunday

På flere måder var det en skøn og solrig søndag i går - vejret var i dén grad med os, og dagen blev brugt på bedste vis og i bedste selskab.

Aino og jeg mødtes på skolen, hvor sortlinger og pletter sammen fik en god morgenløbetur, inden vi gik hjem til Aino for at sætte nogle søg op og træne nose work.

Vi lavede et udesøg, et indesøg og et beholdersøg, som vi satte tider på.

Udesøget satte jeg til 2½ minut og både Molly og Selma brugte 2 minutter og 19 sekunder!!
Der var placeret en filtdut med eukalyptus i murstenene over trappen op til terrassen i ca. 1 meters højde samt et lille rør med lavendel i stenkanten til bedet.
For både Mollys og Selmas vedkommende blev søget taget uden line, og de fandt begge to begge  kilder relativt nemt, dog uden at det var for nemt.Indesøget, hvor der var mange naturlige forstyrrelser i form af bl.a. legetøj og fuglefoder satte jeg til 3 minutter, og her brugte Molly 2 minutter og 5 sekunder, mens Selma brugte 1 minut og 11 sekunder.
Der var placeret en kombikilde på øverste trappetrin og en eukalyptus under sædet på taburetten placeret for enden af en "korridor" mellem reol og bord. 
Igen tog jeg søget uden line med begge to, men her greb de det lidt mere forskelligt an.
Selma fløj lige ned til den under taburetten, og tog derefter den på trappen - ingen problemer i nogle af dem.
Molly startede med den ved trappen, havde dog lidt svært ved at lokalisere den helt præcist, men fandt og markerede den. Den under taburetten fangede hun fra den anden side, hvor der var noget mere plads, og hun prøvede, om hun kunne komme den vej rundt, men da det ikke lykkedes, gik hun igennem det smalle stykke og markerede fint under taburetten. 


Beholdersøget med 14 blandede beholdere satte jeg til 45 sekunder, og her brugte Molly 22 sekunder og Selma 58 sekunder
Der var en lavendelkilde i en stor kasse med masser af huller og en eukalyptuskilde i en plastbøtte.
Begge to blev ført i line, da jeg havde plan om omstart, hvis de ikke startede, som jeg ønskede. De gjorde det dog supergodt begge to, og Selma ser ud til at have forstået og accepteret vores nye regler. Eneste årsag til, at hun brugte så meget længere tid end Molly, var, at jeg gerne ville have hende helt præcis på den store åbne kasse og derfor ventede lidt.
En enkelt tur på Ainos nye nose workhjul og på diskriminationsboard blev det også til, før hundene fik fri, vi spiste frokost og nørdede i nose workreglementet.


Rejemadderne, vi har talt om siden påske!


Hundene fik ører i solen, vi drak kaffe i solen, mens vi nørdede videre i reglerne, inden vi måtte indenfor for at designe og bestille rosetter til vores uofficielle HMC-arrangement.

Inden vi tog hjem efter en hyggelig, effektiv og nørdet dag inkl fed "være med i byen"-træning for tøserne (som de klarede supergodt!) gik vi en tur på skolen igen, så alle fire hunde kunne få racet af, og da vi kom hjem, var der ikke mere energi tilbage, og begge tøser gik ud som et lys.

Det var meget heldigt, for jeg skulle lukke auktionen, som var lavet i anledning af Kræftens Bekæmpelses landsindsamling...

Kommentarer

Populære indlæg