Lang lørdag og sportræning del 4 - træning 12

Lang lørdag startede kl.9 og sluttede kl.17 - lang, men lækker dag med skønt indhold.

Efter dagens første luftetur, stod den på opstart af nyt schweisssporhold for Du og din HUND - fedt hold bestående af topmotiverede førere og dygtige, arbejdsivrige hunde. Dejlig måde at starte dagen på!

Inden hundene og jeg skulle videre til tricks hos Anja, tog vi den obligatoriske luftetur på vores yndlingssted - inkl. en tur i søen. Hurra for vores Siccaro WetDogs.


Smukke sortlinger i smukke omgivelser
Pigerne i deres Siccaro WetDogs
- fuldstændig uundværlige til to vandglade labber!


Først en times tricks med Selma, hvor vi trænede cirkle 3 gange om fører, skift retning med et link gennem ben og derefter cirkle modsatte vej om fører, samt twist og slalom i firkant, dvs i alle fire retninger.
Cirkle har Selma godt styr på, så den brugte vi ikke meget tid på. Slalom testede vi, og den gik også rigtig fint, men vi skal øve overgangene mellem de forskellige retninger. Twist kiggede vi lidt på sammen med Anja i den individuelle tid, men det var egentlig bedre, end jeg troede, så der skal vi bare have arbejdet med signalfasthed og begge retninger. I stedet brugte vi noget tid på at tale om kontrol over bakkeadfærden, og planen er nu, at der skal trænes med platform i den øvelse - det bliver lidt spændende at se, hvor vi kommer hen med den.

Dernæst en times tricks med Molly, eller rettere en times forstyrrelsestræning. Vi lagde ud med fællesøvelse, hvor vi hver især gav udtryk for, hvilken intensitet vi ønskede i forstyrrelserne, og herefter satte vi vores kriterier efter det. Superfed og meget spændende øvelse.
I min individuelle tid valgte jeg at have mere fokus på forstyrrelser. Anja forstyrrede, mens vi trænede vores follow - til at starte med syntes Molly, det var svært, når Anja lavede lyde, men der gik ikke lang tid, før hun kæmpede for at få lov at lave sin øvelse og vælge Anja fra - topfedt!!


Molly pauser


Lørdagens sidste hundeaktivitet var et spor med Selma: 22 timer gammelt, godt 750 meter langt med 40 x 40 meter kasse, 3 knæk med wiedergange og lagt med dåklove og 60 ml blod.
Sporet blev lagt i tørvejr, men det regnede massivt en del af de 22 timer, sporet lå, og det blæste en hel del, da vi gik det.


Selmas spor


Uge 10-12 (6/3-26/3-2017):

  • Forstyrrelser: Ikke trænet på dette spor.
  • Større søgeradius/mere rem: Selma får omkring en remlængde at arbejde i, sådan som vi træner i øjeblikket. Dvs jeg bliver stående i sporkernen, og Selma får lov til at arbejde sig max 10 meter derfra, således at hun får lov at erfare, hvad der sker, når hun går fra, og ikke mindst får lov at erfare, hvad der skal til for at finde tilbage.
  • Sideløbende markeringer: Ikke trænet siden sidste sportræning.
  • Jeg har tilføjet et nyt punkt - Større kasser mhp at sætte tempoet ned: Kassen i dag var omkring 40 x 40 meter- Det voldte ikke problemer som sådan, men det tog noget længere tid at finde anskudsstedet end vanligt, og efter et stykke tid kom tempoet ned som ønsket.
  • Jeg gentager et punkt - Wiedergange: Jeg havde lavet 3 wiedergange, og alle 3 tog hun fint. Da hun slog op for enden, gik jeg baglæns, "åbnede" og gav hende rem og plads til at arbejde i og på.
  • Generelt: Jeg havde egentlig tænkt, at det skulle være et nemt motivationsspor med hele 60 ml blod. Men det endte faktisk med at være lidt svært i nogle passager, hvilket jeg tilskriver den massive regn og den kraftige blæst. Eftersom vi aldrig er herre over vejret på en prøve, viser det bare, at vi fortsat skal træne i al slags vejr.
    Alt i alt et ganske hæderligt spor, og både kassen og wiedergangene blev udredt superfint.


Selma og Bambi efter endt spor








Kommentarer

Populære opslag