Stifinderkursus del 1

DRK stifinderkursus var på programmet i går aftes - i hvert fald den teoretiske del - hvor vi var 5 fra regions Midtsjællands sporhold og Charlotte Thomsen samlet.

Vi lagde ud med en præsentationsrunde, hvor vi samtidig fortalte om vores forventninger til kurset.
Jeg håbede at komme hjem med nogle fif til, hvordan man lægger og genkender sit spor i en skov, hvor alt ligner hinanden og med information om, hvad stifinders rolle på en prøve er. Her blev jeg heldigvis beroliget. Selvom det er en stor opgave at være stifinder, så er det ikke så svært eller "farligt", som jeg havde fået bildt mig ind.
Men jeg kom hjem med meget mere end det. Vi gennemgik hvordan de enkelte spor opbygges og lægges, hele DKKs og DRKs sporprøvesystem og historikken bag, hvor og hvordan man går som dommer og stifinder, hvilke regler der gælder både under selve afprøvningen, men også på prøveområdet. 

Det blev til 5 timers teori, gennemgang af reglementer, snak og hygge. Jeg var godt træt til sidst, og bestemt også i morges, men det var så absolut det hele værd, og jeg glæder mig til i morgen, hvor vi skal i skoven og have den praktiske del af kurset.

To be continued...

Kommentarer

Populære opslag