Nose Work-status, -evaluering og -planer

Efter at have været til nose work-konkurrencetræning hos Johanna, er jeg blevet virkelig inspireret til at få trænet nose work noget mere struktureret og til at se træningen som bestående af en masse forskellige færdigheder - det giver SÅ meget mening!

Jeg har specielt valgt at have fokus på den hurtige opstart i alle fire søgemiljøer samt de høje søg i de sidste par dages træning:

Køretøjssøget var placeret på en lille trailer, og kilden var på den første del, da jeg havde lavet startlinjen ved bagenden af traileren.


Køretøjssøg

Køretøjssøg tæt på


Køretøjssøg - Molly:
Molly startede på kanten ved hjørnet, tog snuden på modsatte side, men kom tilbage med det samme, fandt og markerede kilden.

Køretøjssøg - Selma:
Selma gik direkte til området omkring baglygten, fandt og markerede kilden.

Evaluering: Det gik supergodt med både Molly og Selma, så planen ved næste søg er at sætte en kilde, som de finder hurtigt, hvis de slår snuden til med det samme plus en til to mere, så vi får søget omkring køretøjet med.


Udendørssøgene var placeret ved hhv hegn ved cykelskuret samt lige på den anden side af terrassedøren, så det igen ville være det første, de støtte på, hvis de slog snuden til med det samme.


Udendørssøg

Udendørssøg tæt på

Udendørssøg

Udendørssøg tæt på


Udendørssøg - Molly:
Begge kilder fandt Molly med det samme.

Udendørssøg - Selma:
Selma fandt også begge kilder med det samme.

Evaluering: Det gik igen supergodt med både Molly og Selma, så planen ved næste søg er at gøre det samme plus sætte en til to kilder mere op, ligesom ved køretøjssøget.


Indendørssøget var placeret på bagsiden af støvsuger, der stod lige til venstre for startlinjen. Her var kilden ikke direkte tilgængelig, men krævede lidt problemløsning.


Indendørssøg

Indendørssøg tæt på
 

Indendørssøg - Molly:
Her gik Molly lidt ind i rummet, før hun gik tilbage og hen til støvsugeren, men hun fandt ret hurtigt kilden, også selvom der skulle problemløses lidt først.

Indendørssøg - Selma:
Selma gik igen direkte til kilden og markerede, heller ikke problemløsning var et issue for hende.

Evaluering: Her tænker jeg, der skal trænes lidt mere på de hurtige opstarter, så planen ved næste søg er at gøre det samme, dog et andet sted, og evt lave det samme setup i flere rum.



Beholdersøg lavede jeg med både en lavendelkilde og en eukalyptuskilde, og i forskellige opsætninger - se nedenfor.


Beholder

Beholdersøg med en lavendelkilde i første beholder

Beholdersøg med en lavendelkilde i første beholder

Beholdersøg med en lavendelkilde i første beholder og en eukalyptuskilde i tredje beholder


Beholdersøg - Molly:
I første søg sprang Molly den første beholder over, og tog nr. 2, 3 og 4, vendte om og tog nr. 4, 3, 2 og markerede ved nr. 1.
Ved næste søg, som jeg havde vendt om, tog hun nr. 1 med det samme, og det samme gjorde hun ved de resterende søg.

Beholdersøg - Selma:
Selma lagde flot ud med at finde og markere den første beholder. Da jeg ændrede opsætningen, sprang hun den første over, og gjorde fuldstændig som Molly gjorde ved sit første søg. Resten var hun knivskarp i.

Evaluering: Planen ved næste søg er at gentage og evt ændre på opsætningen, hvis de første to søg går, som de skal.


De høje søg var alle placeret udenfor nå-højde, nogle var fri, andre semi, og nogle med forhindringer.


Højt søg med forhindringer

Højt søg med forhindringer tæt på









Højt, frit søg


Højt frit søg tæt på

Højt søg

Højt søg tæt på

Højt søg med mulighed for bevægelse

Højt søg med mulighed for bevægelse tæt på


Høje søg - Molly:
Det første søg med forhindringer var ikke svært at finde, men svært at komme til, specielt fordi tingene begyndte at sige lyde og falde ned. Da Molly havde lokaliseret kilden og var kommet tæt nok på, blev den dog markeret fint opad.

Det næste var frit. Molly fandt hurtigt ud af, i hvilket område kilden var, men kunne ikke lokalisere den og gik videre. Hun blev dog ved at søge tilbage til samme sted, og efter lidt tid stillede hun sig på bagben og "pegende" på kilden.

Næste søg var en beholder lagt højt oppe i bogreolen og med eukalyptus. Igen lokaliserede Molly ret hurtigt området, men hun havde svært ved at finde kilden. Hun prøvede at hoppe op, men da bøgerne blev skubbet ind i reolen, blev det en anelse farligt, og men da jeg ikke godtog, at hun bare kiggede, prøvede hun igen, og markerede ved at stå på bagben og pege opad med snuden.

Det sidste høje søg var bevægeligt, forstået på den måde at hvis poterne kom på, ville det bevæge sig. Molly lokaliserede både området og kilden ret hurtigt, og her markerede hun igen ved at stå på bagben og pege med snuden.

Høje søg - Selma:
Første søg med forhindringerne fandt Selma ret hurtigt. Da der ikke var andre veje end via forhindringerne, tog hun den og markerede kilden ved at stå opad skoreolen og kigge/pege opad.

Ved det næste og frie søg var billedet det samme som hos Molly: Selma fandt hurtigt ud af, i hvilket område kilden var, men kunne ikke lokalisere den og gik videre. Hun blev dog ved at søge tilbage til samme sted, og efter lidt tid stillede hun sig på bagben og "pegende" på kilden.

Søget med en beholder lagt højt oppe i bogreolen og med eukalyptus startede som med Molly: Igen lokaliserede Selma ret hurtigt området, men hun havde svært ved at finde kilden. Hun snusede i de nederste rum, men fandt ikke kilden.

Det sidste og bevægelige søg fandt og markerede Selma med det samme.

Evaluering: Der er uden tvivl noget at arbejde med ved de høje søg (heldigvis da!), og jeg skal passe på ikke at lave dem for svære, så her fortsætter jeg med ét søg ad gangen og i starten steder, hvor de kan støtte sig op ad noget fast.


Et enkelt frit søg blev placeret i nå-højde, og startlinjen havde jeg lavet 1 meter foran.


Frit søg

Frit søg tæt på


Frit søg - Molly:
Molly gik direkte til blæksprutten, snusede til først en vatrondel, derefter til den rigtige, og markerede så forsigtigt, at fryset kunne fastholdes.

Frit søg - Selma:
Fuldstændig samme billede som med Molly.

Evaluering: Det gik superfint med dem begge, så planen er at hæve blæksprutten ved næste søg.


Jeg glæder mig til at få trænet videre, og jeg kan godt mærke, at det passer mig ret godt at træne på den her måde, så jeg har noget helt specifikt at gå efter i stedet for "kun" at være kreativ i mine gemmesteder.
Og så er det jo ren luksus, at hundepigerne er på nogenlunde samme niveau, så jeg kan lave samme træning med dem begge.

Kommentarer

Populære opslag