Motivation og forstyrrelser efterfulgt af nose work

Langfredag blev lang, meget lang, men på den absolut fede måde!

Vi startede i Undinehallen med Motivation og forstyrrelser, og det skulle vise sig at være et godt træk, at jeg havde taget begge hundene med, selvom årsagen egentlig var, at vi skulle videre på nose work-date med Aino og pletterne.

Liv og jeg gik sammen med de små, sorte babyhunde, og vi lagde ud med forstyrrelse under øvelse i bevægelse. Jeg lavede slalom med Selma, og da jeg ikke kendte Selmas kapacitet i det setup, startede Liv bare med at gå ved siden af. Selma registrerede overhovedet ikke Liv, der derfor skruede op for forstyrrelserne. På trods af både kalden og godbidder blev Selma i øvelsen - hun var topsej! Jo mere forstyrrelse, desto mere intensitet kom der fra hendes side, og hun forstod i dén grad konceptet - fedt, fedt, fedt!!
Derefter lavede vi en øvelse, hvor Sandie fortalte en historie. Her skulle vi bare lytte efter vores navn og gøre, hvad Sandie sagde, samtidig med, at vi havde hunden i en valgfri øvelse. Her valgte jeg bliv i sit, og også her gik det strygende.
Selma kom i bilen, og til næste øvelse tog jeg Molly på, så der også var lidt krudt tilbage til nose worktræningen senere.
Paddehatte-øvelsen, hvor alle andre sidder på gulvet og på uforudsigelig vis popper op som paddehatte og enten bevægelser sig eller laver lyde, lavede jeg som sagt med Molly.
Det var interessant at se, hvordan hun reagerede mest på de små forstyrrelser, mens de mere voldsomme og mere massive forstyrrelser var nemmere for hende at abstrahere fra - ganske interessant. Men også med Molly gik det superfint.

En dejlig, hyggelig, intensiv og udbytterig formiddag i rigtig godt selskab.

Vi vendte snuden mod Ballerup, hvor vi mødtes til nose worktræning med Aino og pletterne.
Igen lavede vi samme setup, hvor vi hver især gemte nogle kilder, så ud af de 11 søg hundene gik, var halvdelen af dem kendte, og den anden halvdel blinde - superfed kombi.


Selma finder og markerer det høje søg

Molly finder og markerer det høje søg


Efter en masse træning, fik hundene lov at løbe en tur, som endte oppe i en stor fælles vandskål. Så fedt at se alle fem løbe rundt sammen i fred og fordragelighed.


Løbetur med pletterne afsluttes med fælles badning i den store vandskål

Kommentarer

Populære indlæg