Sportræning del 1 - træning 1

Søndag startede med undervisning i schweissspor for Du og din HUND.
Derefter nose work med Aino, pletterne og tøserne, og til sidst et asfaltspor med Selma

Aino og jeg havde længe talt om at få trænet nose work sammen, og eftersom vi begge skal deltage i uofficiel konkurrence d.16.april, var det nu, vi skulle i gang.
Vi gemte tre søg hver, dvs vi varmede op med vores egne tre søg, og derefter gik vi den andens tre søg, altså hhv kendte og blinde søg - en ret god kombi. Selvfølgelig var de tre blinde kun blinde første gang, og eftersom jeg har valgt at tage Selma med på søndag, var det hende, jeg gik de blinde med.
Det var et par hyggelige og ikke mindst lærerige timer, hvor vi blev klogere på vores hunde, men også på hvor og hvordan kilderne med fordel kan gemmes og i særdeleshed, hvor og hvordan de ikke skal gemmes.


Nose working Molly

Nose working Selma


Derefter var det sportid med Selma - første spor efter vores prøve, der slet ikke gik, og første spor efter vores nye træningsplan.
Jeg havde lagt et asfaltspor på 300 meter og med slæb af dådyrklov. Sporet havde ligget 2 timer, og solen havde stået lige ned på, så jeg var meget spændt på det.


Selmas spor

Uge 1-3 (3/4-23/4):
  • Motivation og præcision på asfalt: Lommerne var fyldt med kødboller, og remmen var kort, da jeg forlangte præcision. På trods af, eller måske pga, den lange liggetid gik det rigtig fint, og Selma var både tændt og motiveret for at gå sporet. Præcisionen kan blive bedre, men alt i alt var jeg fint tilfreds med præstationen, og der blev kastet en lind strøm af kødboller.
  • Forstyrrelser på asfalt: Ikke trænet på dette spor.
  • Sideløbende markeringer: Ikke trænet siden sidst.
  • Generelt:Generelt en ganske fin præstation.


Stolt Selma har fundet bambi



Kommentarer

Populære opslag