Brugsprøvetræning for løbske tæver

Molly fik lov at være enebarn i formiddag, så hun kunne komme ud og løbe lidt - nu hvor Selma er i løbetid og holdes i snor, kommer Molly heller ikke ud at løbe på samme måde.
Det blev til en lille badetur og lidt hyggetræning med en dummy - ganske hyggeligt med kvalitetstid med den store sortling.


Sødeste sorte


I dag stod den igen, men for sidste gang, på brugsprøvetræning for løbske tæver - det breder sig, det skidt, så i dag var vi 4...
Igen start med en kop kaffe og snak om dagens program - en god og hyggelig måde at starte på, og at vi kunne sidde ude i solen, gjorde det bestemt ikke dårligere.
Hundene blev hentet, og vi var klar til at gå i gang.

Vi lagde ud med bliv i sit på flere måder: Først gik jeg en tur rundt blandt de andre kursister, næste step var at gå frem og hilse på en anden kursist, og sidste step var at gå en tur rundt om en klynge træer, altså ude af syne. Selma klarede alle tre i stiv pote - det begynder virkelig at gå fremad med den øvelse.

Dernæst en apportering: Jill kastede en dummy bagfra, og da Selma blev siddende, fik hun lov at  hente den. Den landede i højt græs, og Selma kunne ikke se den, så jeg var spændt på, hvad hun så ville gøre, da jeg kunne se, hun løb omkring 5 meter til højre for den... Bette SuperSelma slog snuden til, søgte, fandt dummy og blæste retur med den - sådan, sejeste Minimyre!!

Jill havde sat en brugsprøvebane op, og den prøvede vi at gå: De første 25 meter i line, drej til venstre, sit og af med linen. 25 meter fri ved fod, drej til højre, 25 meter fri ved fod, drej til højre, 25 meter mere fri ved fod, drej til højre og sit. Her går man 50 meter fra hunden og kalder den ind. Her valgte jeg at gå 25 meter, gå tilbage og gå de 50 meter tilbage i linen. Græsset var langt, der duftede rigtig godt, og Selma var lige frisk nok, så hun gik lidt for langt fremme. Det havde formentlig været ok til en prøve, men ville nok have kostet et par point. Vi bestræber os dog på at få lidt bedre styr på både lineføringen og fri ved fod inden brugsprøven.

Da vi havde været igennem banen, kiggede vi på de andre, hvilket gav god mulighed for at træne ro.


Selma tog det med at træne ro meget bogstaveligt


Retrieverlinen blev taget i brug


Efter træningen var det igen tid til lidt hyggesnak, evaluering, sodavand og kage - skøn måde at bruge søndag eftermiddag på.

Kommentarer

Populære opslag