Nose workkursus med Britt Nyland og Helena Lindhe på Næsset

Det var egentlig meningen, at det var Selma, der skulle have været med på dette kursus, men da hun er højløbsk, fik Molly fornøjelsen i stedet.
Og det er i grunden også meget godt, eftersom jeg har tilmeldt hende en uofficiel prøve i weekenden.
Selma er også meldt til prøve - det er dog den første officielle prøve, som ligger i weekenden 3.-4.juni.


Morgentur


Nå, tilbage til Nose Work kurset arrangeret af Nicedog (Susanne Bagger-Sørensen) med hjælp fra Anne Larsen. Omgivelserne var smukke Tuse Næs, og underviserne var svenske Britt Nyland og Helena Lindhe, forfatterne til bogen ”Nosework – allt du behöver veta”, vejret var fantastisk, og selskabet var helt i top.

Vi blev inddelt på to hold, og det meste af dagen blev vores hold undervist af Helena.
Første søg var et blindt udendørssøg med to gemte duftkilder, hvor vi talte om at afslutte de fundne kilder efterhånden. Her fik Helena også en mulighed for at få en fornemmelse af vores og hundenes niveau. Molly arbejde fint og roligt - meget roligt! Det tog lang tid, før hun fandt den første kilde, som hun markerede fint. Hun gik dog tilbage en del gange, og der skal jeg overveje, hvordan jeg afslutter eller "lukker ned" for en funden kilde, så det er tydeligt for hende, at den ikke giver mere. Den næste kilde drillede noget mere, men hun fandt den - igen dog meget langsomt!
I løbet af dagen gik jeg bekræftet min mistanke om, at Molly er påvirket af Selmas løbetid, hvilket selvfølgelig forklarer den ændrede adfærd i første søg.


Evaluering af første træningspas...

... og teori inden andet træningspas.


Næste emne var utilgængelige søg, hvor vi talte om, hvordan vi lærer hunden at komme så tæt som muligt på den gemte kilde, hvordan vi arbejder sammen om det, og hvordan vi indlærer det - det var en superspændende ny vinkel, som jeg uden tvivl vil arbejde videre med.
Nedenfor ses tre videoer af indlæring af utilgængelige søg:






Derefter var det tid til frokost, som vi egentlig bare kastede i os, fordi vi alle var ivrige efter at komme i gang igen, men på den anden side havde hundene godt af en pause, og det var en god anledning til at få talt med deltagerne på det andet hold også.

Efter frokost byttede vi, og vi havde om strukturerede eller guidede søg med Britt.
Først havde vi en snak om, hvornår man kan bruge det søg og om indlæringen af det, og dernæst prøvede vi det af.
Jeg syntes, det var svært, og Molly blev dybt frustreret, da hun blev forvirret af mine hånd- og armbevægelser og gik i freestyle-mode. Jeg tænker, vi skal indlære den søgemetode lidt mere stille og roligt og med mindre armbevægelser, men jeg vil helt klart gå videre med den.


Evaluering af det strukturerede/guidede søg
Foto: Anne Larsen 


Derefter var det tid til byt igen, og denne gang stod den på dørtærskelsøg med Helena.
Vi fik nogle metoder til at få trænet dørtærskelsøg og det at slå snuden til med det samme, hvorefter vi afprøvede det i butikken fyldt med fristende dufte af foder, godbidder, legetøj mm samt på toilettet.
Det gik rigtig fint, og heldigvis går det fint i tråd med det, jeg allerede så småt træner i dørtærskelsøg, så det er bare at lægge til og klø på.

Dagens sidste søg var køretøjssøg på to trailere ved siden af hinanden. Her fik vi testet det guidede/strukturerede søg af, og det virkede rigtig godt denne gang, men her var armbevægelserne i sagens natur også noget mindre, da hunden på ingen måde skal animeres til at hoppe op - tværtimod.

Kurset forløb over to dage, og desværre skulle jeg kun være med om lørdagen, men det betød heldigvis ikke, at jeg fik mindre ud af selve den dag, jeg var der - mine forventninger blev i dén grad indfriet, jeg fik rigtig meget med hjem, og jeg håber på en gentagelse af succesen!



Kommentarer

Populære opslag