Spændende foredrag om førstehjælp for hunde

I går var jeg til foredrag i DKK om Førstehjælp til hund.

Veterinærsygeplejerske Jannie Jensen tegnede og fortalte i 3½ spændende timer - og god blanding af anekdoter, fakta og lidt praktik.

Jannie havde sørget for to demohunde, som vi kunne lægge poteforbindinger på. Jeg fik lov at lægge på store, rolige og godmodige Løjser, der lå så fint og ikke tog sig af mine famlende forsøg på at lægge en  poteforbinding.
Det var rigtig fint at få lov at prøve det i praksis, for det lød egentlig meget nemt, både da Jannie fortalte om det, og på den video vi så, men det var det bestemt ikke!
Jeg er rigtig glad for at have prøvet det på en meget rolig hund, for jeg er slet ikke i tvivl om, at ingen af mine vil udvise den form for tålmodighed, hvis jeg en dag skal lægge en forbinding på dem.


Demohunden, Løjser, ligger så fint og venter på,
vi er færdige med at forbinde hans poter


Vi kom vidt omkring, og selvom der er mange ting, jeg ved andre steder fra, eller fordi det samme gør sig gældende, hvis et menneske har brug for førstehjælp, så blev jeg også klogere på rigtig mange ting, og jeg håber, jeg vil kunne hjælpe, hvis jeg en dag står i en situation, hvor det er nødvendigt.
Det er i hvert fald trygt og godt at have fået den basisviden, selvom jeg ikke håber at få brug for den. 

Kommentarer

Populære opslag