Sidste nose worktræning inden weekendens konkurrencedebut

Jeg havde meldt mig til et nose workhold hos Lonni i DKK, velvidende at jeg ikke ville kunne komme en del af gangene. Men bare det at prøve nye steder, nye dufte (olie af andet mærke, beholdere der lugter af "fremmede" mm), og få muligheden for at tage søg, som andre har lagt, gjorde, at jeg tilmeldte mig.

I går var jeg med for første gang, og jeg har ikke fortrudt min tilmelding!

Lonni havde lagt 3 søg, vi selv skulle tage, samt et prøvelignende udendørssøg, som hun tog tid på.

Første søg var 5 duftkilder placeret i stensætningen - nogle oppe, andre nede - og formålet var at få tempoet ned og systematikken op.
Det lykkedes til dels, jeg var fint tilfreds med Selmas indsats, men det er noget, vi skal have trænet meget, meget mere på.


Nose work, nu med indlagt parkour

Det første søg mhp det styrede og strukturerede søg


Næste søg, vi tog, var det konkurrencelignende søg, hvor Lonni tog tid.
Vi startede ved muren, hvor Selma arbejdede sig fint indad. Der var øget interesse ved nedløbsrøret, men Selma gik omkring 1 meter videre, hvorefter hun vendte på en tallerken, gik tilbage og markerede ved nedløbsrøret! Bingo!
Jeg tror, vinden bar duften videre indad, så Selma har skulle kontrollere, om der var mere den vej, og da færten blev svagere og ikke stærkere, vendte hun om og fandt kilden - tror jeg! Sådan så det i hvert fald ud.


Udendørssøget


Derefter tog vi et hesteskolignende indhak, hvor der var placeret 5 dufte - 4 lave og 1 høj. De fire lave fandt Selma i første forsøg, mens jeg måtte have den høje udpeget.
Jeg var meget tilfreds med fundet af de 4 i første rundttur, da jeg netop fik tempoet ned og systematikken op, som jeg havde satset på - hul i om vi fik den høje, da det ikke er det, vi har trænet på det sidste lange stykke tid.


Vægsøg


Det sidste søg var endnu et udesøg, og her var også placeret 5 dufte, som Selma fandt med det samme - meget stolt fører!


Endnu et udendørssøg


Det var supergod og hyggelig træning, og jeg glæder mig allerede til næste gang!


Træt og tilfreds Minimyre


Dette blev også den sidste træning inden konkurrencedebut i weekenden, hvor jeg satser på, Selma så vil være "sulten" - nu må vi se! Det bliver i hvert fald både stort og spændende at være med til den allerførste officielle nose workkonkurrence i Danmark.

Kommentarer

Populære opslag