Lækker lørdag: Rally, fri ved fod, Nose Work og krea

I modsætning til sidste gang, vi var til træning hos Anja i Ballerup, var det en kold fornøjelse i går med de tre hold i træk. Det var dog på ingen måde mindre god træning!

Rally med Molly var første hold fra kl.9-10, og med træningen og "skideballen" sidst in mente, havde jeg lagt en plan, da jeg kom hen til Anja for at gå banen i min individuelle tid.
Planen var at huske at rette ryggen og trække vejret - at være i det, selvom der var andre hunde tæt på, selvom der var gøen osv. OG at tænke HTM.
Skiltene var ikke vigtige, og jeg lavede bare noget tilfældigt ved dem, inden jeg fortsatte videre til næste. Bortset fra at mit tempo var noget langsomt (ren tryghed fra min side) , gik det godt, og jeg tror, jeg vil kunne bruge rallyen til at komme videre i HTM, hvor jeg ikke rigtig tør gå. Rallyen er ikke farlig på samme måde, selvom jeg tænker HTM, og det håber jeg, kan smitte lidt af.
Resten af tiden bruge jeg selv på at træne 8-taller og spiraler samt dagens skilt:




Dagens skilt mindede lidt om det fra sidste gang, men der er mere bakke - bortset fra at jeg tager et for lille skridt mellem stå og sit, er jeg godt tilfreds med resultatet af første forsøg på at lave det skilt:




Fri ved fod med hhv Selma og Molly var de næste to hold, og eftersom indholdet er det samme på disse hold, kommer Selma på først, så Molly kan få en pause efter rally.
Anjas inspirationsøvelser var 8-taller, skarpe skift på stedet og forstyrrelse (godbid eller legetøj i hånden), men jeg arbejdede ikke med noget af det med Selma. I stedet kiggede vi på ro i positionen og sidelæns bevægelse.
Fælles for begge dele var, at der generelt skal belønnes for ro: Ro i hovedpositionen, hvor jeg skal begynde at bevæge min hånd i niveau og belønne for roen. Sidelæns bevægelser skal følges op af ro og belønning for det - max 3 sidelæns skridt ad gangen.

Molly arbejdede jeg med 8 tal med - inspireret af øvelsen fra vores nørdekursus forleden dag, hvor hendes hale afslørede, at der skulle arbejdes med ydersiden af buen i 8-tallet.
Jeg fik kigget på fodarbejdet sammen med Anja, og jeg besluttede, at det vil give mening i en periode at arbejde med ydersiden, mens vi går rundt om en enkelt kegle.

Efter en kort pause hjemme, mødtes jeg med Lonni, Johanna og Anja i DKK for at lave lidt Nose Work, inden vi have en kreaaftale.

Lonni havde sat et søg med 4 kilder op i kælderen, og jeg satte et søg op på lageret med 3 forskellige lavendelkilder.
Lonnis søg var svært, og jeg stoppede med Selma efter de tre - det viste sig at være en af de lavendler, jeg ikke har trænet meget på, så der skal vi have taget fat. Derudover skal vi have taget fat i strukturen, for Selma spilder for meget tid og energi på at løbe rundt i søget uden at gå i effektivt søg - fejlmarkeringer skal vi også have kigget lidt på.




I mit søg kunne jeg se en tydelig sammenhæng mellem sværhedsgraden og hvor meget, vi har trænet på det enkelte mærke, hvilket bekræfter, at det er en god idé at træne på så mange forskellige mærker som muligt - fuldstændig som planlagt.









Trætte tøser kom retur i bilen til afslapning efter en god træningsdag, mens vi hyggede os med krea og glimmer.

Kommentarer

Populære opslag