At være hund i hedebølgen

Det er ikke nødvendigvis sjovt at være hund i de temperaturer, vi har i øjeblikket, så dagen igennem har jeg efter bedste evne forsøgt at gøre det så tåleligt som muligt.

Fra morgenstunden er der acceptabelt på terrassen, så der får de naturligvis adgang så tidligt som muligt - sjovt nok vælger Selma solen til at starte med.


Molly i skyggen og helt ude i kanten, hvor der er lidt ventilation

Selma i solpletten


Det med solen gik hurtigt over, og i løbet af formiddagen foretrak de begge skygge og kølemåtter ude i haven - efter de havde været en tur i poolen naturligvis.


Selma i den store vandskål med den lille ved siden af

Selma nyder skyggen og den kølende måtte

Det samme gør Molly


I dag har det dog været så varmt, at de ind i mellem har måttet komme indendørs i de køligere 29 grader, fordi de 33 grader i skyggen var for meget - selv med badebassin, skygge, kølemåtter og is.


Molly nyder lidt nedkøling med hundeis


Jeg har prøvet en del forskellige opskrifter på hundeis, men denne her fedtfattige is med bær er den bedste i den ekstreme varme, fordi den holder længere for begge hunde - de slikker, og bidder ikke, i den, da der er ret meget væske i, og derfor bliver det en meget hård is - ligesom sodavandsis for os andre. Denne opskrift, som er lidt mere nærende kan nu også anbefales.

VIGTIGT I VARMEN!
Hunden afkøles ved at slikke isen i sig, hvis hunden sluger isen, vil kroppen arbejde modsat og hæve temperaturen på grund af kulden i maven - dette er farligt for en allerede varm hund.
Så hvis din hund var tendens til at sluge maden, så hjælp den med at spise isen ved at holde i pinden, eller kom fyldet i en Kong el.lign., da de så er tvunget til at slikke indholdet ud.
Udover at der naturligvis er masser af frisk vand til rådighed, tilbyder jeg også med jævne mellemrum agurkeklodser, vandmelon eller andet koldt og væskeholdigt for både at køle og hydrere.


Selma elsker sine agurkeklodser


Og så er det ellers bare at vente til en gang i aften, så vi kan komme ud og gå aftentur, men vi skal godt hen ad aftenen, før det kommer til at ske.

Kommentarer

Populære indlæg