Fri ved Fod - motivation, part II

I går var Molly og jeg til anden og sidste del af Fri ved Fod - motivation hos Anja.

Vi lagde ud med, i vores makkerpar, at opsummere, tale om og vise, hvad vi havde arbejdet med siden sidst.

Siden sidst har jeg arbejdet med:

  • at jeg kan bevæge højre ben og få belønnet Molly for at blive stående roligt. 
    • Det er gået godt, og hun er generelt ret stabil i stilstanden nu.
  • at vi kan gå et 8-tal sidelæns.
    • Det kan vi godt, men nu skal vi bare have lidt mere flow.
      Vi prøvede at arbejde med en forkommando (Signal, ned i knæ, gå), og umiddelbart responderende Molly godt på det, så det tester vi lidt i den kommende tid.
  • at jeg skal turde turde.
    • Jeg er på vej, men det er svært!
  • at vi kan gå fremad i det bløde underlags fulde længde.
    • Der er vi ikke helt, og dog... Vi gjorde det forleden dag, men jeg er ikke helt komfortabel ved det.

Næste øvelse var, at vi skulle filme hundens bagpart, mens den gik fremad...
Da Jennifer, Sandie og jeg havde enetime med Bianca, talte vi om, at Mollys hale logrede "skævt", altså ind imellem kun slog ind mod mig, til midten og ind mod mig igen, og Bianca fortalte, at man tit ser det, når hunden har god forståelse for sin position.
Anja ville gerne have os til at filme både en god og en mere usikker position for hinanden, så vi kunne se, om der var forskel, og dét var der!
Molly er ikke så sikker i at gå frem endnu, men ikke desto mindre var der udslag mod mig, mens vi gik i Kung, mens der var væsentligt mindre i Fu, som hun slet ikke er sikker i - ret interessant at se på video bagefter.

Starter kiggede vi også på, og jeg kunne igen se, at Molly hænger lidt, og at hun i sidelæns dukker med hovedet, hvilket jeg valgte at arbejde videre med i den individuelle tid.

Inden da lavede vi lidt forstyrrelser. Jeg valgte udelukkende at gøre det i stilstand, og mens Lonni lå på gulvet. Molly syntes, det var svært, men hun klarede det - selv at Lonni begyndte at kravle lidt rundt foran hende. Megasejt!


I den individuelle tid valgte jeg at arbejde med, hvilket ben jeg skal starte med, når vi går fremad, og umiddelbart så det ikke ud til at gøre en forskel - bare jeg huskede at give signalet i god nok tid. Så det eksperimenterer jeg lidt videre med.
Derefter arbejdede vi med hovedet, der dykker, når vi går sidelæns. Sandsynligvis hænger det sammen med, at Molly kommer en my for langt frem, og dermed ryger billedet og hendes hovedposition. Vi prøvede derfor med belønning i det splitsekund, jeg bare overvejede at flytte mig, og i løbet af ingen tid, søgte hovedet opad, så det skal jeg også have arbejdet noget mere med.

Endnu en fed (og kold) aften sluttede, og dermed også kurset, men heldigvis går der ikke mere end 1½ uge, før jeg har et HTM-kursus hos Anja igen.




Samtidig var aftenen lidt af en øjenåbner... Udover alt det fede nørderi gik det i går op for mig, at jeg har noget andet, jeg skal have arbejdet på. Det er sjældent, vi træner sammen med “fremmede”, så jeg har ikke “set” det før, men jeg går helt i baglås, når Molly synes, noget er svært i forhold til andre hunde, og dét skal jeg have taget fat i!

Kommentarer

Populære opslag